1,5 milyon AKP’li çalışacak

AK Parti seçim çalışmalarında bu yıl rekor kıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALANYA - AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, 1,5 milyon AK Partili'nin, Türkiye genelinde seçim çalışması sürdüreceğini bildirdi.

AK Parti Seçim İşleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantıları, Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erdi. Kargıcak beldesinde Goldcity Otel'de AK Parti Seçim İşleri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek başkanlığında yapılan ve 2 gün süren toplantıya, 81 il AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi başkanları, il hukukçuları, il denetmenleri ve Seçim İşleri Başkanlığında görevli milletvekillerinin de aralarında bulunduğu üzere toplam 336 kişi katıldı.

Toplantı sonrası partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden AK Parti SKM Başkanı Mustafa Ataş, basın toplantısı düzenledi. Ataş, 26 Kasım 2010'dan bu yana devam eden ve 19 ilde gerçekleştirilen toplantıların sonuncusunun Alanya'da yapıldığını söyledi.

Toplantılara seçim işlerini koordine edecek 81 ilden, 3 bin 500 kadar partilinin katıldığını bildiren Ataş, ilk kez bu kadar organize bir seçim çalışması yürüttüklerini kaydetti. Bu çalışmaları Türkiye genelinde 1 milyon 500 bine yakın teşkilat mensubuyla birlikte yürüttüklerini kaydeden Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımızın talimatı öteden beri, her sandıkta 9 kişinin görev yapmasıydı. Seçim işleri birimi olarak her sandıkta asgari 4 arkadaşımız, 2 tane resmi üye, bir asıl, bir yedek, 2 de gözlemci arkadaşımız olacak. Bunları topladığınızda 177 bin sandıkta, ki biz sandık sayısının 180 bine ulaşacağına inanıyoruz, 720 bin kişi yapıyor. İl, ilçe belde ve mahalle teşkilatlarımızı da hesaba kattığımız zaman1,5 milyon AK Partili Türkiye genelinde seçim çalışması yürütecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir