2. köprüde trafik felç

2. köprüdeki onarım çalışması nedeniyle İDO, Sirkeci Harem seferlerini saat 24:00'e kadar uzattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) genleşme derzlerinin değiştirilmesi çalışmaları nedeniyle Avrupa ve Anadolu yakalarına geçişte trafik yoğunluğu yaşanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 17.00 itibarıyla FSM köprüsünü kullanacak araçlar için Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişte yoğunluk Alibeyköy Sapağı ve sonrasında başlıyor. Boğaziçi Köprüsü'nden Anadolu Yakasına  geçişler de Haliç Köprüsü ve sonrasında yoğunluk dikkat çekiyor.

Her iki yakada da uzun araç kuyruklarının oluştuğu gözlenirken, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişte ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gelişte Ümraniye sonrasında yoğunluk yaşanıyor. Ayrıca, Boğaziçi Köprüsü'nde ise Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişte köprü girişinde bir yoğunluk söz konusu.

İDO, Sirkeci Harem seferlerini uzattı

Öte yandan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) bakım çalışmaları nedeniyle bazı yollarda oluşan araç yoğunluğunu azaltmak için Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri saat 24.00'a kadar uzatıldı.

İDO'dan alınan bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde başlattığı bakım çalışmaları sebebiyle bazı yollarda yoğunluk meydana geldi.

Yollardaki yoğunluğu azaltmak için Sirkeci-Harem hattında saat 21.30'a kadar devam eden arabalı vapur seferleri saat 24.00'a kadar uzatıldı.

Yoğunluğa göre sabah saatlerinde saat 07.00'de başlayan arabalı vapur seferleri de saat 06.00'ya kadar çekilebilecek.

Bu arada, Eskihisar-Topçular hattındaki 2 arabalı vapurun Sirkeci-Harem hattında kaydırıldığı ve söz konusu hatta görev yapan personelin izinlerinin ise kaldırıldığı bildirildi.

Vali Güler: İstanbullular'dan bu konuda biraz sabırlı olmalarını istiyorum

İstanbul Valiliğinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Muammer Güler, çalışmaların depreme karşı güçlendirme çalışmaları olduğunu ve zorunluluktan kaynaklandığını söyledi.

Güler, dünyanın her yerinde köprülerle ilgili bakım, koruma ve güçlendirme için alınacak tedbirler ve yapılacak düzenlemeler bulunduğunu, bu anlamda FSM'de de Karayolları Genel Müdürlüğünce önceden yapılan program sonucunda böyle bir zorunluluğun meydana geldiğini kaydetti.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gereken açıklama ve bilgilendirmenin yapıldığını hatırlatan Güler, "İstanbullular'dan bu konuda biraz sabırlı olmalarını istiyorum" diye konuştu.

Güler, trafiğin akışında buna uygun düzenleme yapıldığını dile getirerek, "Biraz sıkıntılı bir dönemdir ama mevsim itibarıyla en uygun dönemdir. Okulların kapandığı, üniversitelerin kapanmaya yakın olduğu bir dönemde, şu anda yapılabilecek çalışmalar en hızlı şekilde sürdürülmeye çalışılıyor" dedi.

"Yolcuların toplu taşımaya yönlendirilmesine" ilişkin soru üzerine de Güler, metrobüsün bu alanda "çok büyük" bir ihtiyacı karşıladığını belirtti.

Güler, çalışmanın gece yapılabileceği değerlendirmeleri bulunduğunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

"Teknik olarak yapılabileceklerin hepsi yapılıyor, onu da belirtmek isterim. O zaman da 80 güne 3 aya yayılırdı. Bu işi, 3 ay veya 4 aya yaymak daha sıkıntı yaratabilirdi. Bunların hepsinin hesabı kitabı yapılıyor."