241 köy yolu kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor, bölgede 241 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bölge illerinden Erzurum'da 188, Ardahan'da 27, Bingöl'de 11, Muş'ta 8 ve Iğdır'da 7 olmak üzere toplam 241 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Müdürlüğü  karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarında bulunurken ulaşımın sağlanamadığı köylerden durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içinde 1'i doğum vakası olmak üzere 10 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Kar yağışıyla birlikte buzlanma olayının görüldüğü kent merkezlerinde de belediye ekiplerince kar ve buzla mücadele çalışması yapılıyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ağrı'da eksi 16, Erzurum ve Ardahan'da eksi 7, Kars'ta eksi 6, Iğdır'da eksi 4 ve Erzincan'da sıfır derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bugün Ardahan-Bayburt çevresinde ve Erzurum ilinin kuzey ilçelerinde karla karışık yağmurun etkili olacağını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir