247 ilaçta kriz devam ediyor

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, krize sebep olan 372 ilaçtan 125 tanesinin kamu kurum indirimlerini 17 Kasım öncesine çektiğini, buna karşın eczacıların endişesinin bitmediğini savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sorun yaşanan ilaçların 125 tanesinde sıkıntının giderildiğini, ancak 247 ilaçta, krizin devam ettiğini bildirdi.

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumunun 17 Aralık tarihinde yayımladığı Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki düzenleme ile krize sebep olan 372 ilaçtan 125 tanesinin kamu kurum indirimlerini 17 Kasım öncesine çektiğini, bunun, ilaç krizinin bir kısmına çözüm olurken, eczacıların endişesinin bitmediğini ifade etti.

Saydan, geriye kalan ilaçlar arasında da yine eşdeğeri olmayan ilaçlar mevcut olduğunu ve bu ilaçların akıbetiyle ilgili bir düzenlemenin ne zaman yapılacağının da belirsizliğini koruduğunu bildirdi.

TEİS olarak yetkili bakanlık ve kurumları kamu indirimi uygulanmayan diğer ilaçlar için acil olarak çözüm üretmeye çağırdıklarını bildiren Saydan, bir vatandaşın bulamadığı, ulaşamadığı ilaç yüzünden hayatını kaybedecek olursa bundan kimin sorumlu olacağını sordu. Saydan, vatandaşların halen ulaşamadığı 247 ilacın sorumlusunun eczacılar olmadığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir