3. Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu

En iyi film 'Nefes' olurken,'Hayat Var'ı yöneten "Reha Erdem" En İyi Yönetmen ödülü aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür (TÜRSAK) Vakfı ve Beyoğlu Belediyesinin işbirliğiyle, Turkcell'in ana sponsorluğunda düzenlenen "3. Yeşilçam Ödülleri" sahiplerini buldu.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Meltem Cumbul'un sunuculuğunu yaptığı ödül töreni, Behzat Gerçeker şefliğindeki ENBE Orkestrası'nın sahne almasıyla başladı.

Törende konuşan TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, yedinci sanatın, sadece göz kamaştırıcı yaşamların pırıltısından ibaret olmadığını, sinema yapmanın, öncelikle bir adanmışlık, sevgi, emek, inanç ve sabır gerektirdiğini söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, Beyoğlu'nda yerleşik bir şirket olarak "Yeşilçam" ruhunu yaşatmak adına Türk sinemasına katkılarının ilerleyen yıllarda da devam edeceğini kaydederek, Turkcell olarak kendilerini bir teknoloji şirketi olmanın ötesinde, bir iletişim şirketi olarak gördüklerini dile getirdi. Ciliv, sanata ve sanatçıya destek olmak adına 3 yıldır "Yeşilçam Ödülleri"ni ana sponsor olarak desteklediklerini belirtti.

Ciliv, genç yeteneklere de "Turkcell İlk Film Ödülü" ile ayrıca destek verdiklerinin altını çizerek, "Teknolojik alt yapımızı da kullanarak, Turkcell abonelerinin SMS ile oylama sürecine dahil olmalarını sağlıyoruz. Türk sinemasına ilginin her geçen yıl artmasını görmek mutluluk verici" diye konuştu.

İki etaptan oluşan ödüllerde aday filmlerin seçimleri, sektör temsilcileri, sinema yazarları ve 3. Yeşilçam Ödülleri aday adayı filmlerin yaratıcılarından oluşan yaklaşık 750 kişilik jüri tarafından noter huzurunda yapıldı.

İlk etap sonucunda 11 kategoride en çok oyu alan adaylar belirlendi.

Sektörle birlikte, sinema akademisyenleri, iş, kültür, sanat ve medya dünyasının kamuoyu önderleri konumundaki sinemaseverleri de kapsayan yaklaşık 2 bin 500 isimden oluşan jüri ise Şubat ayının sonunda, ilk etapta belirlenen adayların birincileri için oy kullandı.

Buna göre, 11 kategorideki "En İyiler" şöyle:

En İyi Film: Nefes: Vatan Sağ Olsun

En İyi Yönetmen: Reha Erdem-Hayat Var

En İyi Kadın Oyuncu: Binnur Kaya-Vavien

En İyi Erkek Oyuncu: Mert Fırat-Başka Dilde Aşk

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Cemal Toktaş-Güneşi Gördüm

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Derya Alabora-Pandora'nın Kutusu

En İyi Görüntü Yönetmeni: Soykut Turan-Güneşi Gördüm

En İyi Senaryo: Engin Günaydın-Vavien

En İyi Müzik: Atilla Özdemiroğlu-Vavien

En İyi Genç Yetenek: Elit İşcan-Hayat Var

Turkcell İlk Film Ödülü: Nefes: Vatan Sağ Olsun-Levent Semerci

Bu arada, "Yeşilçam Ödülleri"nde bu yıl ilk kez, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türk kültür ve sanat yaşamının gelişmesine büyük katkıda bulunan sanatçılara sunduğu "Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü", Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz tarafından, sanat hayatına 100'ün üzerinde film sığdıran Filiz Akın'a verildi.

Törene, adayların yanı sıra sanat ve cemiyet dünyasından pek çok isim katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir