3'üncü köprünün açılış tarihi belli oldu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, yapımı süren 3'üncü köprünün 29 Ekim 2015'te hizmete açılacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada 3'üncü köprünün açılış tarihini verdi. İstanbul'un en büyük sorununun trafik olduğunu söyleyen Babuşçu, yapılacak yatırımlarla 2019 yılına gelindiğinde sorunun çözüleceğini söyledi.

Söz konusu yatırımlardan biri olan 3'üncü köprünün de 29 Ekim 2015'te açılacağını kaydeden Babuşçu, şöyle konuştu:

"İstanbul'un en önemli sorunu ulaşımdır. Ama Büyükşehir Belediyemiz son dönemde bu sorunun çözümü konusunda ciddi yatırımlar yaptı. İstanbul'un ulaşım sorununun çözümünde çok temel projeler hayata geçirilme sürecindedir. 3. köprü inşallah 29 Ekim 2015'te tamamlanacak.

Bu tek başına çözüm değildir tabii ki. Metro ağını bütün ulaşım akslarıyla entegre edecek şekilde çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde İstanbul trafiğinde bir rahatlama olabilir. Büyükşehir de bunu yatırımlarının en temel hizmeti olarak öngörmekte ve bütçelemesini buna göre yapmaktadır.

Başkanımızın söylediği gibi 2019'a gelindiğinde bu metro yatırımalrının çok önemli bir kısmı tamamlanmış ve diğer karayolu ağlarıyla wentegra hale gelmiş olacaktır. Eminim istanul 2019'a gelindiğinde İstanbul çok daha rahat bir ulaşım imkanına sahip olacaktır.

Metro pahalı ama pratik çözümlerdendir. Onun için merkezi hükümetin de bu sürece katılmasının nedeni budur. Ama İstanbul kendi imkanlarıyla da bu çalışmaların altından kalkabilecek imkana sahiptir. Ama merkezi hükümetimizin yatırımları da önemlidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir