3,5 milyon konuta elektrik verecek

RWE, 775 MW kapasiteli Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'ni 2012 sonunda devreye alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Turcas ile ortaklığa giderek, Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'ni hayata geçirmek için kolları sıvıyan Alman enerji firması RWE, projeyi  2012 yılının sonunda devreye alacak.

RWE'nin Türkiye'deki yatırımları ve gelecek dönem hedeflerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan RWE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Radmacher, 113 yıllık bir Alman enerji şirketi olarak RWE'nin bugün 10 Avrupa ülkesinde faaliyet gösterdiğine dikkati çekti.

Radmacher, Türkiye'ye yatırım yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, şunları ifade etti:

"Türkiye, Avrupa'nın giriş kapısı ve enerji sektörü açısından da bölgedeki en stratejik noktada bulunmaktadır. Bir yanında dünyanın en büyük gaz sahaları diğer yanında ise Avrupa gibi dev bir tüketici bulunuyor. Ayrıca Türkiye'nin hızla büyüyen nüfusu da kendisini çok önemli bir pazar haline getiriyor. Tüm bu faktörler birleşince RWE olarak Türkiye'yi, uluslararası iş stratejimizin köşetaşı olarak konumlandırdık. RWE, faaliyet sahası olarak Avrupa'yı kendisine üs edinmiş; gaz ve elektrikte, üretimden satış ve dağıtıma kadar enerji sektörünün tüm alanlarında faaliyet göstermektedir. Bu misyonumuzu Türkiye'de de gerçekleştirmeyi istiyoruz."

600 kişiye istihdam sağlayacak

RWE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve üst finansal yöneticisi (CFO) Ralph Jager de Türkiye'nin enerji sektöründeki büyüme potansiyeline çok olumlu baktıklarını ve bu doğrultuda gerçekleştirilen ilk yatırımın da 775 MW üretim kapasiteli Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali olduğunu aktardı.

Türkiye'de petrol ve enerji sektöründe geniş deneyime sahip Turcas'ın yüzde 30 ortaklığı ile gerçekleştirilecek bu projenin 2012 yılının sonunda devreye alınacağını ve Denizli, Aydın ile Muğla çevresinde yaklaşık 3,5 milyon konuta elektrik sağlayacağını belirten Jager, "500 milyon euro yatırımla gerçekleştirdiğimiz bu projenin bölgedeki enerji ihtiyacını karşılaması açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Santral, Türkiye'nin elektrik üretiminde yüzde 2'lik bir paya sahip olacak" dedi.

Ralph Jager, inşaat sürecinde yoğun dönemlerde 600 kişiye kadar istihdam sağlayacak santralın yerel ekonomiyi de canlandıracağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir