4. Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu

'Çoğunluk' geceye damgasını vuran film oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen "4. Yeşilçam Ödülleri" sahiplerini buldu.Törende 4 ödül alan 'Çoğunluk' ve 'Av Mevsimi' geceye damgasınını vurdu. 

Turkcell'in ana sponsorluğunda Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen "4. Yeşilçam Ödülleri" törenine, sanat dünyasından çok sayıda davetlinin yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Bu yıl 4.sü düzenlenen Yeşilçam Ödülleri’nde 'Çoğunluk', 'En İyi Film' de dahil olmak üzere 4 ödül kazandı.

Cem Yılmaz'a 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandıran 'Av Mevsimi' de geceyi 4 ödülle kapadı.  Yapımcı Sevil Demirci’nin gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’i anması salonda alkışlarla karşılandı.

Altın Portakal'ın da sahibi olan 'Çoğunluk'a verilen 'En İyi İlk Film' ödülünü almak için sahneye çıkan yapımcı Sevil Demirci’nin, "Yayımlanmamış kitapların yasaklandığı zor günleri yaşıyoruz" sözleriyle başladığı, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptığı; Ergenekon tutuklusu iki gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener’le ilgili "yanlarındayız" diyerek noktaladığı konuşması, alkış yağmuruna tutuldu.

Yönetmen ve senarist Seren Yüce geceye katılamadığı için 'En iyi Film' ödülünü almak için bir kez daha sahneye çıkan Sevil Demirci, bu ödülü de, "Dünyada ve Türkiye'de şiddet gören bütün kadınlar için" sözleriyle kaldırdı.

İstanbul’daki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ve NTV’den naklen yayınlanan gecede ödül alan yapıtlar şöyle:

Kültür Sanat Hizmet Ödülleri

Nebahat Çehre, İzzet Günay, Göksel Arsoy

Yeşilçam Onur Ödülleri

Türker İnanoğlu

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Av Mevsimi / Okan Yalabık

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Av Mevsimi / Melisa Sözen

En İyi Genç Yetenek

Çoğunluk / Esme Madra

En İyi İlk Film

Çoğunluk

En İyi Sanat Yönetmeni

Yahşi Batı / Hakan Yarkın

En İyi Kurgu

Cosmos / Reha Erdem

En İyi Müzik

Kavşak / Selim Demirdelen

En İyi Görüntü Yönetmeni

Av Mevsimi / Uğur İçbak

En İyi Erkek Oyuncu

Av Mevsimi / Cem Yılmaz

En İyi Kadın Oyuncu

Eyvah Eyvah / Demet Akbağ

En İyi Senaryo

Çoğunluk / Seren Yüce

En İyi Yönetmen

Cosmos / Reha Erdem

En İyi Film

Çoğunluk

Bu konularda ilginizi çekebilir