4/C başvuruları hafta sonu da yapılabilecek

İşçiler başvurularını hafta sonu olmasına rağmen bugün ve yarın da yapabilecekler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tütün, Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ye (TEKEL/TTA) bağlı işyerlerinin kapatılması nedeniyle iş sözleşmesi feshedilen işçilerin, 2 Mart Salı günü sona erecek olan 4-C için başvurularını hafta sonu olmasına rağmen bugün ve yarın da yapabilecekleri bildirildi.

Özelleştirme İdaresi yetkilileri, Tekel işçilerinin, özelleştirme uygulamalarına bağlı olarak iş sözleşmeleri feshedilenlerin kamu kurumlarında istihdam edilmelerine olanak sağlayan ve 20 Ekim 2004 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 2004/7898 sayılı kararname (Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar) eki esaslardan yararlanabilmeleri için 2 Mart 2010 tarihinde mesai tarihine kadar müracaatta bulunmaları gerektiğini hatırlatarak, bugün ve yarın da başvuruların kabul edildiğini belirttiler.

Edinilen bilgiye göre, çalıştıkları iş yerlerinin kapatılması nedeniyle 31 Ocak 2010 tarihinde 8 bin 247 TEKEL/TTA işçisinin sözleşmesi sonlandırıldı. TTA'da hali hazırda 2 bin 571 kişi işçi olarak çalışıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir