5 vekil daha HDP'li oluyor

HDP Eş Genel Başkanı Kürkcü, 4 BDP'li bir bağımsız 5 milletvekilinin partisine katılacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, İbrahim Ayhan ve Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın partisine katılacağını bildirdi. 

Kürkcü, yaptığı açıklamada 5 milletvekilinin HDP'ye katılımının kendilerine büyük bir katkı olacağını vurgulayarak, "Bu bizim Türkiye partisi olduğumuzu tespitine de bir gerçeklik kazandırıyor" dedi.  

Gülser Yıldırım'ın Mardin, Kemal Aktaş'ın Van, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın Şırnak, İbrahim Ayhan'ın ise Şanlıurfa milletvekilleri olduğunu anımsatan Kürkcü, partisinin sadece batıda değil, Türkiye'nin tüm illerinde varlığını gösterdiğini belirtti. 

Kürkcü, şunları kaydetti: 

"Bu arkadaşlarımız çok deneyimli insanlar. Kemal Aktaş'ın cezaevinde  geçirdiği süre pek çok politikacının yaşam süresi kadar uzun.  Cefalı bir süreçten geçerek gelen arkadaşlarımızın bize deneyim, sağduyu ve cesaret gibi pek çok özellikleriyle katkıda bulunacaklardır. Bu katılım, bize yönelik girişilen saldırılara Kürt halkının verdiği bir cevap olarak da okunabilir. En iyi evlatlarını yollayarak yanıt verdi. 30 Mart'a daha güçlü bir biçimde donanmış olarak gidiyoruz. Katılımlar HDP'nin geleceğine dair de bir işaret veriyor. Onların da katkılarıyla önümüzdeki aylarda  HDP büyük atılımlar içinde olacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir