5 yılda 1 milyon kişi iş sahibi olacak

Hisarcıklıoğlu, Beceri 2010 projesi kapsamında her yıl yaklaşık 200 bin kişiye iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikler kazandıracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Milli Eğitim Bakanlıklarıyla birlikte yürüttükleri Beceri 2010 projesi kapsamında her yıl yaklaşık 200 bin kişiye iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikler kazandıracaklarını belirterek, "Böylece önümüzdeki 5 yılda ekonominin ihtiyaçlarına göre eğitilecek 1 milyon kişi daha iş sahibi olacaktır" dedi.

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları (TSO) Konsey Toplantının açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, istihdamı daha da artırmak üzere, mesleki eğitimi geliştirmeye yönelik önemli bir çalışma daha başlattıklarını söyledi.

Çalışma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen ve Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük meslek eğitimi projesi olan Beceri 2010 projesi çalışmalarının tüm hızıyla ilerlediğini beliren Hisarcıklıoğlu, "Bu yeni yapılanma çerçevesinde her yıl yaklaşık 200 bin kişiye iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikler kazandıracağız. Böylece önümüzdeki 5 yılda ekonominin ihtiyaçlarına göre eğitilecek 1 milyon kişi daha iş sahibi olacaktır" dedi.

Yeni önlemler almamız şart

Cari açığı finanse etmekte şimdilik sorun yaşamadıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Ancak uzun vadeli fon girişinin sınırlı olması önemli bir risktir. Kısa vadeli fon girişleriyle cari açığın ne kadar sürdürülebilir olduğu önemli bir soru işareti olarak durmaktadır. Ekonomideki büyüme performansının devamı için yeni önlemler almamız şarttır. Bu da orta vadeli bir perspektifle, reform gündemini hayata geçirmekle mümkündür" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir