50 kişilik kontenjana 295 kişi başvurdu

Viranşehir ilçesindeki okullarda 6 ay boyunca geçici işçi olarak istihdam edilecek 50 temizlik görevlisi, çekilen kurayla belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki okullarda 6 ay boyunca geçici işçi olarak istihdam edilecek 50 temizlik görevlisi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğiyle hazırlanan "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında okullara temizlik görevlisi alınması için yapılan duyuruya ilçe genelinde 295 kişi müracaat etti. Bunun üzerine okullarda istihdam edileceklerin belirlenmesi için Viranşehir Belediye Kültür Merkezi'nde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Çekimin ardından adları okunan adaylar sevinç yaşadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada, başvurunun fazla olmasından dolayı temizlik görevlilerini kurayla belirlediklerini belirtti.

Okullarda istihdam edilecek 50 kişinin maaşlarının ve SSK primlerinin İŞKUR tarafından ödeneceğini ifade eden Sağır, "Gençlerimizin bir kısmı geçici de olsa bu sayede işsizlikten kurtulacak. Evine ekmek götürebilecek. Okullarımız da daha temiz olacak" dedi.