50. Uluslararası Elektronik Fuarı kapılarını açtı

Berlin'de 134 bin 400 metrekarelik alanda kurulan fuara 18'i Türkiye'den, bin 423 firma katılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin'de 50. Uluslararası Elektronik Fuarı (IFA) açıldı.

Dünyanın en büyük elektronik fuarları arasında yer alan ve 134 bin 400 metrekarelik alanda kurulan fuara 18'i Türkiye'den, bin 423 firma katılıyor.

Fuara katılan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında, Vestel'in bu yıl 16. kez katıldığı fuarda 2 bin 600 metrekarelik alanda 530 farklı elektronik ve beyaz eşya modelini sergilediğini belirtti.

Erdoğan, LED ailesinin son türü olan Organik LED (OLED), Music-On-Demand TV, ev içi ağlarında problemsiz kullanılabilen diğer elektronik ürünlere kablosuz bağlanarak bu ürünlerde kayıtlı film, müzik, resim dosyalarına televizyondan erişimi sağlayan DLNA TV ve Vestel Portal'ı ürünlerinin bu fuarda ilk kez görücüye çıktığını ifade etti.

Elektronikte Türkiye'nin ihracat şampiyonu olan Vestel'in 2010'un ilk yarısında 974 milyon dolarlık ihracat ile bir önceki yıla göre yüzde 22 artış kaydettiğini ve yıl sonunda 2,4 milyar dolar hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, Vestel'in Avrupa'nın yanı sıra Rusya, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan'da da büyüdüğünü, bu büyümenin gelecek 5 yıl da devam edeceğini beklediklerini kaydetti.

Fuarda ürettikleri fırınları sergileyen Kayseri merkezli ''Klass Mestaş'' şirketinin yetkilisi Mehmet İncetan da İFA'ya bu yıl ilk kez katıldıklarını belirtti.

Yeni iş bağlantıları oluşturmak için bu fuarı uygun gördüklerini ifade eden İncetan, üretim kapasitelerini genişlettiklerini, yeni pazar bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Fuara ilk kez katılan Fanset şirketinin ihracat müdürü Leyla Karasu Pekkan da fuarda profesyonel süpürgeden ev de kullanılan torbasız süpürgeye kadar bir çok ürünü burada sergilediklerini kaydetti.

Berlin'de 8 Eylül'e kadar açık kalacak olan fuarı yaklaşık 230 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir