50 yılda 3 bin 500 dönüm büyüdü

50 yıldır süren dolgu çalışmaları sonucunda Samsun 3 bin 500 dönüm büyüdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da dolgu çalışmalarının 1953 yılında Samsun Liman inşaatıyla başladığını söyledi.

 Liman için bin 200 dönümlük bir alanın doldurulduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Devlet Hava Liman Müdürlüğü tarafından başlatılan liman sahası yapımı için başlayan dolgu çalışmalarına daha sonra belediye devam etti. Belediyemiz tarafından ilk olarak halkımızın şuan rekreasyon alanı olarak kullandığı Doğu Park dolduruldu. 700 dönüm civarında bir alandır. Genelde yeşil alan ve park oluşturuldu. Bir köşesinde Samsunspor ve Tenis Kulübü bulunuyor. Buradaki dolgu çalışmalarının bitiminde Batı Park dolgu sahası

yapılmaya başlandı. Burası da yaklaşık bin dönümdür. Atakum ilçesi sınırları içinde şuan çalışması devam eden 400 dönümlük bir dolgu sahası oluşturulmaktadır. Burasını da park olarak düzenledik. Amazon Köyü, Amazon Tepesi, kanal, çocuk dünyası gibi halkın ilgisini çeken yapılar yerleştirdik" dedi.

Kurupelit Bölgesi'nde liman inşaatı dolgusu ve sahil yolu yapımı için denizi doldurduklarını ifade eden Yılmaz, "Dolgu sahalarının bulunduğu alanlar tamamlandığında Samsun'un en değerli yerleri olacak. İnsanlarımıza açık kullanılabilir hale getirilecek. Dolgular sayesinde de şehir denize doğru genişlemiş oldu. Yaklaşık 3 bin 500 dönüm kentimiz büyüdü" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir