500 teknogirişimciye 100 bin lira hibe

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı her yıl 500 teknogirişimciyi destekleyecek ve sermaye olarak bunlara 100 bin lirayı hibe edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012 yılından itibaren her yıl 500 teknogirişimciyi destekleyeceklerini ve başlangıç sermayesi olarak bunlara 100 bin lirayı hibe olarak vereceklerini belirterek, "Yine projenin birinci fazında başarılı olan arkadaşlarımıza, ikinci faz için de 500 bin liralık ek bir hibe desteği vermeyi planlıyoruz" dedi.
Ergün, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmasında, dünyanın artık eskisinden çok daha hızlı bir şekilde döndüğünü, geçmişte uzun yıllar içinde yaşanan dönüşümlerin, artık çok kısa bir zamanda gerçekleşebildiğini kaydetti.
Türkiye'nin, son yıllarda, ARGE ve inovasyon gibi alanlarda çok önemli mesafeler kat ettiğini belirten Ergün, son 9 yıllık süreçte, bir yandan Türkiye'nin ihracatı artarken, aynı zamanda ihracatın içinde orta teknolojili ürünlerin payının da yükseldiğini bildirdi.
Bakan Ergün, San-Tez ve Teknogirişim Sermayesi Desteği gibi programlarla Türkiye'de çok önemli projeler yürütüldüğünü dile getirerek,  önümüzdeki dönemde, hem mevcut desteklerini geliştireceklerini hem de yeni destek modelleri oluşturacaklarını kaydetti.
Bakan Ergün, Teknogirişim sermayesi desteğiyle, bugüne kadar teknolojik fikirlerini ürüne dönüştürmek isteyen 452 genç girişimcinin her birine 100 bin lira hibe desteği sağladıklarını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gelecek yıldan itibaren her yıl 500 genç girişimcimizin, bu destekten faydalanabilmelerini sağlayacağız. 2012 yılından itibaren her yıl 500 teknogirişimciyi destekleyeceğiz ve başlangıç sermaye olarak bunlara 100 bin lirayı hibe olarak vereceğiz. Yine projenin birinci fazında başarılı olan arkadaşlarımıza, ikinci faz için de 500 bin liralık ek bir hibe desteği vermeyi düşünüyoruz.
Önümüzdeki dönemde en çok önem vereceğimiz alanlardan birisi, Türkiye'nin 81 ilinde bilim ve teknoloji merkezleri kurmak olacaktır. Böylece gençlerimizi ve öğrencilerimizin bilime olan ilgi ve meraklarını artıracağız."
Bu konularda ilginizi çekebilir