"687 milyar lira içeride, 151 milyar dolar dışarıda tefeciye kaptırıldı"

Kılıçdaroğlu, "687 milyar lirayı içeride, 151 milyar doları da dışarıda tefeciye kaptıracaksın, sonra kalkacaksın 'Efendim ben Türkiye'yi düzelteceğim'. Ne zaman? '24 Haziran'dan sonra'. Niye şimdi yapmıyorsun? Elini tutan mı var? Çıkar kararname, yap." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "687 milyar lirayı içeride, 151 milyar doları da dışarıda tefeciye kaptıracaksın, sonra kalkacaksın 'Efendim ben Türkiye'yi düzelteceğim'. Ne zaman? '24 Haziran'dan sonra'. Niye şimdi yapmıyorsun? Elini tutan mı var? Çıkar kararname, yap." dedi. 

Kılıçdaroğlu, Batıkent Meydan Alışveriş Merkezi'nde sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, adayları Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı olduğunda, CHP'nin ise parlamentoda çoğunluk sağladığında yapacaklarını anlattı.

Bu süreçte ilk yapacakları işin olağanüstü hali (OHAL) kaldırmak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, herkesin can ve mal güvenliğinin olacağını söyledi.

Barış bildirisini imzaladıkları için üniversitelerinden atılan bütün hocaların üniversitelerine döneceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, yargının bağımsız ve tarafsız olacağını vurguladı.

Hukuk sistemini darbe hukukundan arındıracaklarını, yüzde 10 seçim barajını kaldıracaklarını, Millet İttifakı olarak sivil bir anayasayı hep birlikte yapacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını sorgulamayacaklarının savundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye eğitimde çağ atlatacaklarını belirterek, çocukların nitelikli okullarda okuyacağını, öğretmenlerin toplumun en saygın insanları olacağını, taşımalı eğitime son vereceklerini, 1 yıl içinde 180 bin atama bekleyen öğretmenin atamalarını gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Eğitimin tam gün olacağını, çocukların okullarında kahvaltı edip, öğle yemeklerini yiyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, eğitimi parasız yapacaklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, YÖK'ün kalkacağını, üniversitelerin özerk olacağını söyledi.

"Müslüman kanı akmayacak"

İnce'nin cumhurbaşkanı, CHP'nin parlamentoda çoğunlukta olduğu bir Türkiye'de 1 Ocak 2019'dan itibaren asgari ücretin 2200 lira olacağı vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, yoksul ailelerde kadınların hesabına bin lira yatıracaklarını ifade etti.

Çiftçilerin faiz borçlarını sileceklerini, en düşük emekli aylığının net 1500 lira olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, bütün köylere ziraat mühendisi, teknisyen ve veteriner atamaları yapacaklarını söyledi.

Herkesin kazanıp, rantiyecilerin kaybedeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 25 Haziran'da güzel bir güne uyanacağını ifade etti.

Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını kurarak Ortadoğu'da barışı sağlayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da Müslüman kanının akmayacağını belirtti.

"24'ünden sonra yapamayacaksın ki"

İktidarın 16 yıldır yurt dışındaki tefecilere 151 milyar 34 milyon dolar faiz ödediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "16 yıldır 'Efendim biz faize, faizciliğe karşıyız.' diyenler şu anda dünyanın en yüksek faiziyle borçlananlardır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, içerideki faiz lobisine 687 milyar lira ödendiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Vatandaşa gelince para yok, emekliye gelince para yok, işsize gelince iş yok, fabrikaya gelince teşvik yok, çiftçiye gelince para yok. Kime var? Rantiye kesimine var. Onlara para buluyorlar. Bir de utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki 'Efendim biz faize karşıyız, faiz haramdır'. Zaten sofranız haram sizin. Beyefendinin çocuğu, yani TESK'in oğlu zaten milletvekili adayı. Beş yıldızlı otelde düzenliyor iftarı. Kimin parasıyla? Esnafın parasıyla. Esnafın hangi halde olduğunu biliyor musun sen? Esnafın borç batağında olduğunu biliyor musun sen? Şimdi kalkmışlar Muharrem İnce'yi eleştiriyorlar. Yedikleri yemek helal değil. 81 milyon vatandaşıma söylüyorum, 15-16 yılda 151 milyar doları tefecilere verenlere oy verirsen sen harama ortak olursun kardeşim. 687 milyar lirayı içeride, 151 milyar doları da dışarıda tefeciye kaptıracaksın, sonra kalkacaksın 'Efendim ben Türkiye'yi düzelteceğim'. Ne zaman? '24 Haziran'dan sonra'. Niye şimdi yapmıyorsun? Elini tutan mı var? Çıkar kararname, yap. Faizi indir, iki maaş ikramiye ver, öğretmen atamalarını yap. 'Efendim 24'ünden sonra'. 24'ünden sonra zaten yapamayacaksın ki. 24'ünden sonra zaten Muharrem İnce cumhurbaşkanı, parlamentoda da CHP olacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir