7 ilde mahalli idare birlikleri kurulacak

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bakanlar Kurulu tarafından 7 ilde bazı mahalli idare birliklerinin kurulmasına izin verildi.

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Antalya'nın Finike ilçesinde , "Kumluca, Finike İlçe ve Mavikent, Beykonak, Hasyurt, Sahilkent, Turuncova, Yeşilyurt Belde Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (FİNKUM)", Çanakkale'nin Yenice İlçesinde "Çınar Göleti Sulama Birliği", Denizli'nin Çal ilçesinde, "Çal Grup Belde Belediyeler İçme Suyu Birliği" ile "Çal Çökelez Sulama Birliği"nin kurulmasına karar verildi.

Karara göre, Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinde "Afşin Eshab-ı Kehf Su ve Hizmet Birliği (AESHB)Kilis'in Elbeyli ilçesine "Elbeyli Sulama Birliği", Ordu'nun Merkez ilçesine "Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ORTAB)", Sivas'ın Yıldızeli ilçesine "Yıldız Havzası Belediyeler Birliği(YHBB) kurulacak.

Bazı yerlerde arazi toplulaştırması yapılması hakkında karar da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Balıkesir İli Bandırma ilçesi, Aksakal Beldesi, Ergili, Karaçalılık köylerinde sınırları belirlenen 3 bin 281 hektar alanda arazi toplulaştırması yapılacak.

Öte yandan 22 Aralık 1995 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan İhracat Rejim Kararı ekinde yer alan, Kanun, Kararname ve Uluslararası Anlaşmalarla İhracı Yasaklanmış Olan Mallar Grubuna İlave Edilen Maddeler arasında bulunan "odun ve odun kömürü" ibaresinden, odun kömürü çıkarıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir