9 ildeki operasyonda 1.5 ton esrar ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya ve 8 ilde uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda 1 ton 415 kilogram esrar maddesi ele geçirildi, 21 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri 1 yıllık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, İstanbul, Diyarbakır, Konya, Adana, Ağrı, Bursa, Erzincan ve Batman'da suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda örgüt lideri İ.A'nın da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 ton 415 kilogram esrar, 80 gram kokain, 2 ruhsatsız tabanca, 2 hassas terazi ile 2 şarjörde 14 fişek ele geçirildi. Örgüt üyelerinin uyuşturucu maddeleri doğu illerinde ürettikten sonra Antalya'ya getirdikleri ve buradaki sokak satıcılarına sattıkları iddia edildi.

Örgüt üyeleri emniyetteki ifadelerinin ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.