ABank şube sayısını artıracak

Anadolu Grubu Başkanı Özilhan, "5 yıl içinde ABank 150 şubesiyle orta ölçekli bir banka haline gelecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, ABank'ı önümüzdeki 5 yıl içinde 150 şubeye sahip, orta ölçekli bir banka haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Özilhan, ABank'ın Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile ortaklaşa geliştirdiği "Benim KOBİM Geleceğin Yıldızı" projesinin Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında (MTSO) düzenlenen eğitim sonrasında başarılı olanlara sertifikalarının dağıtımı töreninde yaptığı konuşmada, kuruldukları günden bu yana Anadolu'ya ve insanına yürekten inanarak, yarım asrı geçen bir süredir taşıdıkları ismi yüceltmek için çalıştıklarını söyledi.

Anadolu Grubu'nun 21. yüzyıldaki hedeflerini ortaya koyarken finans sektöründe de büyüme kararı aldıklarını anlatan Özilhan, şöyle devam etti:

"ABank'ı önümüzdeki 5 yıl içinde 150 şubeye sahip, orta ölçekli bir banka haline getirmeyi hedefliyoruz. Şube ağımızı, Türk ekonomisinin ağırlığını teşkil eden bölgelerde genişletmeye devam ediyoruz. Kredi portföyümüzün önemli bir bölümünü KOBİ'ler oluşturuyor ve pazardaki gücümüz her geçen gün artıyor. Anadolu, faaliyet alanımızın merkezinde yer alırken, ABank'ın merkezinde ise Anadolu'daki KOBİ'ler bulunuyor."

Kobilerin yüzde 97'si aile şirketi

ABank Genel Müdürü Hamit Aydoğan ise Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon civarında KOBİ olduğuna işaret ederek, bu rakamı "çok önemli bir potansiyel" olarak yorumladı.

Aydoğan, kredi portföyümüzün önemli bir bölümünü KOBİ'ler oluşturuyor ve pazardaki gücümüz her geçen gün artıyor. Anadolu, faaliyet alanımızın merkezinde yer alırken, ABank'ın merkezinde ise Anadolu'daki KOBİ'ler bulunuyor dedi.

Bu potansiyele katkı sağlayabilmek adına çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Aydoğan, "Yapılan istatistiklere göre, dünyadaki KOBİ'lerin ortalama yüzde 80'i aile şirketi. Bu oran, ABD'de yüzde 70, Almanya'da yüzde 65, Türkiye'de ise yüzde 97 civarında. Bu açığı gördüğümüz için KOBİ'ler için neler yapabiliriz sorusuna yanıt aramaya başladık ve 'Benim KOBİM Geleceğin Yıldızı' projesi gündeme geldi" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir