ABD, aleyhime dava açmaya çalışıyor

Wikileaks'in kurucusu Assange, "İsveç adaletinin suiistimal edilmesi dolayısıyla mutsuzum ve hayal kırıklığına uğradım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STOCKHOLM - Amerikan gizli diplomatik belgelerini açıklayarak Washington yönetimini kızdıran Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, "ABD'nin aleyhine dava açmaya çalıştığını ve İsveç adaletinin suiistimal edilmesinden hayal kırıklığına uğradığını" belirtti.

İsveç'in cinsel içerikli suçlar iddialarıyla çıkardığı yakalama kararı çerçevesinde hafta içinde İngiltere'de tutuklanan Assange, tutuklanmadan önce verdiği ve İsveç televizyonunda yayınlanan röportajında şunları söyledi:

"İnsanların gözaltına alındığı ve casusluk suçlamasıyla beni dava etme girişiminin olduğu Pentagon ile olağan dışı bir yayıncılık mücadelesine karışan bir mülteci yayıncı olarak İsveç'e geldim. İsveç adaletinin suiistimal edilmesi dolayısıyla mutsuzum ve hayal kırıklığına uğradım."

İngiltere'de 14 Aralıktaki duruşmaya kadar tutuklu kalacak olan 39 yaşındaki Assange'ın İsveçli avukatı, müvekkilinin İsveç'e iade edilmesi için mücadele edeceğini belirtti.    

 

Bu konularda ilginizi çekebilir