ABD Büyükelçisi AK Parti'yi ziyaret etti

AK Parti’yi ziyaretinde tüm dünya sorunlarını konuştuklarını belirten ABD Büyükelçisi Ricciardone, Türkiye ABD ilişkilerini üst seviyede tutmanın önemi hakkında uzlaştıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone 30 Mart seçimlerinin ardından AK Parti’ye tebrik ziyaretinde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul etti. AK Parti Genel Merkezinde basın kapalı gerçekleşen kabul öncesi, görüntü alınmasına izin verildi.

Şahin ve Ricciardone'nin yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

"Gayet güzel görüşme oldu"

Ricciardone, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Görüşmenin içeriğinin" sorulduğu Ricciardone, Türkçe verdiği yanıtta, "Şahin'le olağan görüşmelerden birini yaptık. Ayrıca sayın Aktay'la tanışmıştım, onun için de geldim. Yerel ve bölgesel konular konuşuldu. Gayet güzel görüşme oldu" dedi

Ricciardone, Ukrayna, Suriye, Irak, İran, Kıbrıs, İsrail, Filistin konuları ile ABD-Türkiye ilişkilerini de görüştüklerini kaydetti.

"Türkiye ABD ilişkilerini üst seviyede tutmanın önemi hakkında uzlaştık"

"Görüşmede Fethullah Gülen gündeme geldi mi?" sorusunu, Ricciardone, İngilizce yanıtladı.  Ricciardone, "Türkiye ABD ilişkilerini üst seviyede tutmanın önemi hakkında uzlaştık. Bunu Türkiye ve ABD'nin çıkarları doğrultusunda ve Türkiye'nin siyasetinden uzak şekilde yaptık" cevabını verdi.

"ABD Senatosu'ndaki Ermeni soykırımı tasarısını da görüştünüz mü?" sorusuna Ricciardone, "Evet bu konuyu da ele aldık, görüşme gayet güzel geçti" yanıtını verdi.

"Melih Gökçek'i kutladınız mı?" sorusu üzerine Ricciardone, AK Parti'yi ve Gökçek'i kutladığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir