ABD'li firmalar, Türkiye ile işbirliğini artıracak

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Ricciardone, Türkiye ve ABD arasındaki iş hacminin genişletilmesi adına 7 Türk delegasyonu ABD'ye çekerek birçok alanda yeni ortaklıkların oluşturulacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, bu sene ABD hükümeti olarak dış ticaret hizmetlerinde 7 Türk delegasyonunu ABD ve Avrupa'ya çekeceklerini söyleyerek, özellikle enerji, sağlık hizmetleri, enformasyon, iletişim teknolojileri ve havacılık alanında faaliyetler gerçekleşeceğini kaydetti.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yemekli sohbet toplantısının konuğu olan Ricciardone, ağırlıklı olarak Türkiye-ABD ticari ve ekonomik ilişkilerine dair bir konuşma yaptı.

ABD firmalarının Türkiye'deki büyük ölçekli yatırımları ve ortaklıkları hakkında bilgi veren Ricciardone, iki ülke yatırımcıları arasındaki işbirliğinin artırılmasını arzu ettiklerini belirtti. Ricciardone, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Bu sene, ABD hükümeti olarak, dış ticaret hizmetlerimizde 7 Türk delegasyonunu ABD ve Avrupa'ya çekeceğiz. Özellikle enerji, sağlık hizmetleri, enformasyon, iletişim teknolojileri ve havacılık alanında faaliyetler gerçekleşecek. Büyük ticaret fuarlarına yapılacak olan bu ziyaretlerle Türk firmaları stratejik uzun vadeli ortaklıklarını Amerikalı muadilleriyle kurabilecekler. Büyük teknolojileri, en son teknolojileri burada öğrenebileceksiniz ve kendi pazarınızı da gelecekte küresel pazarda, ABD'de nasıl yerleştirebilirsiniz, pozisyonlandırabilirsiniz bunları görebileceksiniz.

Önümüzdeki Haziranda, çok sektörlü ama özellikle petrol ve gaz sektörüne yoğunlaşan 15 şirket, ABD'den İstanbul'a ve Ankara'ya gelecek. Ekim ayında bir ticaret delegasyonu yine 15-20 Amerikan şirketinden oluşan bir grup, enerji sektöründe çalışmak üzere Ankara ve İzmir'e gelecekler, buradaki meslektaşlarıyla tanışabilmek için."

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin belirli kalite standartlarına sahip 150 şirket üyesi bulunduğuna işaret eden Ricciardone, bu alanda işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi, "birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini" dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir