Accor Otelleri, 5 yılda 8 oteli daha faaliyete geçirecek

Şirket, önümüzdeki 5 sene içinde Adana, İstanbul, İzmir ve Ankara ile Anadolu'da 8 oteli daha faaliyete geçirmeyi planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
GAZİANTEP - Accor Otelleri Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, 5 yıllık süre içerisinde 10 oteli faaliyete geçirdiklerini, önümüzdeki 5 yıllık dönemde de 8 oteli daha faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.
Kadaifçioğlu, Novotel'de Akfen GYO Genel Müdürü Orhan Gündüz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yatırımları hakkında bilgi verdi. 
Akfen GYO ve Accor işbirliğinin dünyada 3., Avrupa'nın ise birinci büyük zinciri olduğunu belirten Kadaifçioğlu, "90 ülkede 4 bin otel ve 150 bin çalışan ile hizmet veriyoruz. 2005 yılında Akfen GYO ile Türkiye'de uzun vadede zincir oluşturmak için anlaştık. 2005-2010 yılları arasında 10 oteli faaliyete geçirdik. Bunlardan ilki İstanbul oldu sonra sırasıyla Eskişehir, Trabzon ve Gaziantep otelleri açıldı. Bir kaç gün içerisinde de Kayseri'de açacağız. Önümüzdeki günlerde de yavru vatan Kıbrıs'ta açacağız. Toplam 10 otele 5 senede ulaştık. Önümüzdeki 5 sene içinde de Adana, İstanbul, İzmir ve Ankara ile Anadolu'da 8 oteli daha faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Novotel'in 400, İbis otelin ise 800 otelle dünyada temsil edilmekte olduğuna dikkati çeken Kadaifçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünyada 3. seviyede, Avrupa'da birinci seviyedeyiz. Türkiye'nin de bir zinciri olması için çalışıyoruz. İstanbul başta olmak üzere Trabzon, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, devamında Adana, İzmir, Ankara gibi şehirlerde bu zinciri temsil etmek ve Türk halkının yüksek meblağ ödemeden otellerimizde konaklamasını istiyoruz. Şu anda bin 769 odaya kavuştuk. Sadece Gaziantep'te 21 milyon euroluk yatırım yaptık. Türkiye ekonomisi için yapılan çok büyük bir yatırım bu. Yüzde 100 Türk yatırımcı, yüzde 100 Türk personeli ile bu yatırımları yaptık. Burada 80 Gaziantepli iş olanağı buldu.'
Yabancı olmadıklarını, yüzde 100 buranın insanı olduklarını ifade eden Murat Kadaifçioğlu, "Başarımızı sürdürmek istiyoruz. Büyükşehirlerden başlayarak Anadolu'ya da yayılmak istiyoruz" dedi.
2009 yılında bir gerileme yaşandığını ancak doluluk oranlarında düşüş olmadığını kaydeden Kadaifçioğlu, "Başbakanımızın dediği gibi ekonomik kriz Türkiye'de bizim sektör açısından teğet geçer gibi oldu. Tabi ki ekonomik krizin etkileri oldu. En çok etkilediği segment de şirketlerde oldu. Şirketler toplantılarını düşürdü. 2010 yılının 2009'a nazaran daha kötü olması mümkün değil. 2009 kötü bir yıl değil, zor bir yıl oldu. Eğer bu yıl politik ortamda sular durulursa sektör açısından iyi bir yıl olur" şeklinde konuştu,
Kadaifçioğlu, elini taşın altına koyarak büyük sorumluluk aldıklarını dile getirerek, "Bizim servis anlamında kültür farklılığımız var. 3 günlüğüne gelmedik. Yatırım aklamaya veya sermayeyi fonlara devretmeye gelmedik. 3 tane yok, 16 da değiliz. Yılda 7,5 milyar euro ciro yapan, 1 milyar euro da yatırım yapan bir şirketin devamıyız. Bizim tek amacımız en iyisi olmak, en iyisini vermek" ifadelerini kullandı.
Bu konularda ilginizi çekebilir