ACISELSAN'daki TKB hisseleri özelleştirme kapsamına alındı

ÖYK kararına göre ACISELSAN'daki Kalkınma Bankası hisseleri blok satış yöntemiyle özelleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (ACISELSAN) sermayesinde bulunan Türkiye Kalkınma Bankası hisselerinin özelleştirme kapsamı ve programına alınmasını kararlaştırdı.

ÖYK'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Kararına göre, ACISELSAN'daki Kalkınma Bankası hisseleri blok satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemi de, 18 ay içinde tamamlanacak.

ÖYK, bir başka kararı ile de Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünün İzmir-Konak'ta bulunan taşınmazının satışına onay verdi.

Bu çerçevede Konak'taki taşınmaz, 18 milyon 420 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Konya Yıldızı Un Gıda İnşaat Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ne verilecek. Bu şirketin sözleşme imzalamaktan imtina etmesi ya da diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde geçici teminatı irat kaydedilecek ve taşınmaz, 18 milyon 400 bin lira ile ikinci en yüksek teklifi veren Nail Özkardeş'e devredilecek.

Özkardeş'in de koşullara uymaması durumunda, geçici teminatı irat kaydedilecek ve taşınmaz, ihalede 16 milyon 200 bin lira bedelle 3'üncü en yüksek teklifi veren Seza İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.b Şti'nin olacak.

Bu şirketin de sözleşmeyi imzalamaması veya yükümlülüklere uymaması halinde geçici teminatı irat kaydedilerek, ihale iptal edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir