Adalet Bakanları Konferansı sona erdi

Etkin bir cezaevi politikası, şeffaf, bağımsız ve adil bir adaletin gelişmesi hususlarına katkı sağlayacak 3 ayrı nihai karar bildirisi kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin ev sahipliğinde Conrad Otel'de düzenlenen 30. Avrupa Konseyi Adalet Bakanları Konferansı'nın sona erdi.

Konferansın sona ermesinin ardından basın toplantısı yapan  Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 41 ülkeden katılımcıların yanı sıra Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin de katıldığı konferansta adalet ve cezaevlerinin geleceğinin tartışıldığını, bu konulardaki iyi uygulamalar ve tecrübelerin paylaşıldığını söyledi.

Ergin, "Tartışmalar sonucunda verilerin korunması, etkin bir cezaevi politikası, modern, şeffaf, bağımsız ve adil bir adaletin gelişmesi hususlarına katkı sağlayacak 3 ayrı nihai karar bildirisi kabul edildi" dedi.

Bakan Ergin, bu kararların birincisinin modern, etkin ve şeffaf adalet, ikincisinin bugünün Avrupasında cezaevleri politikası ve üçüncüsünün de veri koruma ve gizliliğine ilişkin önerileri ve uygulanacak temel prensip ve standartları içerdiğini anlattı.

Avrupa Konseyi'nin temel amacının demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve teşvik edilmesine ilişkin olduğunu hatırlatan Ergin, konferansta bilgi güvenliği ihlallerinden ve kişisel verilerin korunmasından kaynaklanan insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmasının önemine işaret edildiğini vurguladı.

Ergin, konferansta adalet bakanlarının Avrupa Konseyi'ni bu standartların uygulanması, izleme mekanizmalarının kurulması ve gelecekte atılacak adımların belirlenmesinde referans gösterdiklerini de ifade etti.

Adaletin yerine getirilmesine teknolojik gelişmelerin ve ilerlemelerin öneminin de konferansta kabul edildiğini aktaran Ergin, konferansta ayrıca Veri Koruma Sözleşmesi'nin modernize edilmesi çalışmalarına destek verilmesi ve Avrupa Konseyi'ne üye olmayan devletlerin de bu sözleşmeye dahil olması konusunda görüş beyan edildiğini bildirdi.

Ergin, 31. Avrupa Konseyi Adalet Bakanları Konferansı'nın Avusturya'da düzenlenmesine karar verildiğini de dile getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir