Adana'da odaların tansiyonu yükseldi

Adana Sanayi Odası'nda 15 mayısta yapılan seçimlerin ardından ilçe seçim kurulu 3 meslek komitesinde seçimlerin iptaline karar verirken, Atila Menevşe'nin başkan seçildiği Adana Ticaret Odası'nın seçimine de başkan aday Şaban Baş itiraz etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada seçim heyacanı tüm hızıyla sürüyor. Adana'da sanayi odası ve ticaret odasında yapılan meslek komitesi ve başkan seçimlerinde itirazlar gündeme geldi. Adana Sanayi Odası'nda 3 meslek komitesinin iptali istenirken, Adana Ticaret Odası'nda bir oy farkla biten başkanlık seçimlerinde sayımların yeniden yapılması gündemde. İki oda da seçim kurullarının vereceği karar bekleniyor. Adana Sanayi Odası'nın 15 mayısta yapılan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinden sonra, üye kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı iddiası ile 9 meslek komitesinin seçimlerinin iptali için ilçe seçim kuruluna itiraz edildi. Yapılan itirazları değerlendiren seçim kurulu 3 meslek komitesinde seçimlerin iptaline karar verdi. Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, bu süreçte yapılan itirazda ilçe seçim kurulunun karar verme yetkisinin olmadığını söylerken, il seçim kurulu nezdinde karşı itirazda bulunduklarını ifade etti. Sürenkök, "Çünkü ilçe seçim kurulunun üye kayıtları ile ilgili böyle bir karar verme yetkisi yok. Üye kayıtlarıyla ilgili itirazlar seçim listesi aşamasında olur. Biz de bu nedenle karşı itirazda bulunduk" dedi. Bundan sonraki süreçte kararı il seçim kurulunun vereceğini belirten Sürenkök,  "Eğer itirazımız yerinde görülürse 2 tam gün sonra yönetim kurulu ve başkan seçimlerinin yapılması gerekir. Eğer itirazımız yerinde bulunmazsa 3 meslek komitesinde yeniden seçim yapılması gerekebilir. Çıkacak kararı bekliyoruz. Seçimler yapılıp bittikten sonra böyle bir itiraz beklemiyorduk. Ancak itiraz  etmek yasal bir hak. Süreci bekleyip görmek zorundayız. Yasalar ne emrediyorsa onu yapacağız" açıklamasında bulundu.
Adana Sanayi Odası seçimlerde başkanlığa aday olan Zeki Kıvanç ise, seçme yeterliliği olmayan kişilerin Adana Sanayi Odası meslek komitesi seçimlerinde oy kullandığını savundu. Bu nedenle ilçe seçim kuruluna itiraz ettiklerini vurgulayan Kıvanç şunları kaydetti: "Biz bunu komite seçimlerine girmeden de söylemiştik. Son üç ayda usulsüz kayıt yaptıran, vergi mükellefi dahi olmayan, kağıt üzerindeki sözde firmaların kayıt yapılmasına ve oy kullandırılmasına karşıyız. Yaptığımız itiraz sonucunda ilçe seçim kurulu 3 meslek grubunda seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi. Ancak yapılan karşı itiraz nedeniyle şuan il seçim kurulunun bir karar vermesi bekleniyor. Meslek komitesi seçimlerinden sonra çıkan tabloya göre kimsenin aleyhinde veya lehinde bir durum yok."

Şaban Baş'tan sayıma itiraz

Adana Ticaret Odası'nın 18 mayısta yapılan seçimlerinde bir oy farkla Atila Menevşe başkan seçildi. Ancak başkan adayı Şaban Baş, seçim sayımlarının tekrar yapılması için itirazda bulundu. Şaban Baş, sayımın tekrar kontrol edilmesi gerektiğini söylerken, itirazının kabul edilmesi halinde tekrar seçim yapılım yapılmayacağına hakimin karar vereceğini vurguladı.
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe de şunları söyledi: " Son yapılan başkanlık seçimlerinde sayım miktarına itiraz edildi. İtiraz reddedilirse her şey normal seyrinde devam eder. Ama itiraz yerinde bulunursa ne yapılacağına ilçe seçim kurulu karar verecek. Tekrar seçim olacağını düşünmüyorum. Çünkü sayıma itiraz edildi. Sayımdaki itiraz doğru mu değil mi o belli olacak. Eğer sonucu etkileyen bir sayım olduysa ona göre değerlendirilecek."

Gaziantep Ticaret Borsası'nda Ahmet Tiryakioğlu dönemi

Gaziantep Ticaret Borsası'nın (GTB) başkanlığını 23 yıldır sürdüren Ömer Çelik'in kendi grubunda yapılan seçimleri kaybetmesinden sonra GTB Meclisi'nde tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Ahmet Tiryakioğlu yönetim kurulu başkanlığına getirilirken, Selami Memiş de meclis başkanı oldu. Seçimlerden sonra ortak bir açıklama yapanTiryakioğlu ve Memiş birlik ve beraberlik mesajı verdi. Örnek bir seçim süreci yaşadıklarını belirten Tiryakioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek başarılı sonuçlar elde ettik. Bu birlikteliğimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek. Sorumluluklarımız iki kat daha arttı. GTB ülkemizin en büyük borsalarından. İlerleyen zamanlarda  projelerimizi açıklayacağız" açıklamasını yaptı. Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş ise yaptığı değerlendirmede Borsanın gelişmesi ve kalkınması için gerekli her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade etti. Selami Memiş'in başkan olduğu GTB Meclisinde başkan yardımcılığını Surur Aydın ve Enver Çokay yaparken katip üyeliğe ise Bilal Darı getirildi. Ahmet Tiryakioğlu'nun başkan olduğu yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Hızır Arıkök, Mehmet Özmen,  Mehmet Satıl, Muzaffer
Köse, Karaca Türkmen ve Ali Tabur.

Sakarya Ticaret Borsası'nın yeni başkanı Cevdet Mete

[PAGE]

 

Sakarya Ticaret Borsası'nın yeni başkanı Cevdet Mete

Sakarya Ticaret Borsası'nın genel kurul sonrası ilk meclis toplantısında yönetim kurulu başkanlığına Cevdet Mete, meclis başkanlığına ise Recep Pulat seçildi. Cevdet Mete, geleceğin ticaret borsasını kurmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, bundan sonraki süreçte üyelerinden aldıkları güçle, tüccar, üretici ve Sakarya halkına hizmet etme gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. Sakarya Ticaret Borsasında gelinen noktayı sürdürmek ve yeni hedeflerle hizmet bayrağını daha ileriye taşımak için bu görevi üstlendiklerini ifade eden Mete,  "Artık seçim süreci bitti ve bundan sonraki zaman görev zamanıdır"dedi. Sakarya Ticaret Borsası'nda yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Cevdet Mete (Başkan), Nihat Özdemir (Başkan Yardımcısı), Ahmet Erkan (Başkan Yardımcısı), Mustafa Genç (Üye), Nihat Yılmaz (Üye), Levent Ali Kopal (Üye), Mustafa Çoroğlu (üye).
 
Konya Ticaret Odası'nda Öztürk güven tazeledi  

Konya Ticaret Odası'nın (KTO) 11 mayısta yapılan genel kurulunun ardından toplanan yeni meclis organ seçimlerini gerçekleştirdi.  KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ün güven tazelediği toplantıda Ahmet Arıcı da KTO Meclis Başkanlığı'na seçildi. Öztürk, meclis üyelerine hitaben yaptığı ilk konuşmasında, birlik ve beraberlik içerisinde Konya'nın 2023 vizyonunu gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Bu hedefle; 15 milyar dolar ihracat yapan, kişi başı gelirde Türkiye ortalamasını yakalayan, işsizliği yüzde 5'e indiren bir Konya vizyonu belirledik. Vizyonumuz çerçevesinde; programlı olarak yürüteceğimiz projelerimizle; Konya'nın ihracatını artırmak, sanayimizin nitelikli ara eleman sorununa çözüm olmak, üyelerimizin ticaret hayatında yaşadığı sıkıntıları gidermek, Konya'nın son iki yılda Ankara'da oluşturduğu güçlü lobiyle şehrimizi Türkiye'nin merkez şehirlerinden biri yapmak için çalışacağız. Geçen dönemde alt yapısını oluşturduğumuz, Mesleki Eğitim Merkezi, İhracatı Geliştirme Merkezi, Fuar Merkezi projelerimizi bu dönemde tamamlayacağız" diye konuştu.

Çorum TSO'da Çetin Başaranhıncal'a güvenoyu

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) oda organ seçimlerinde yönetimin belirlenmesi için üyeler bir kez daha sandık başına gitti. ÇTSO konferans salonunda gerçekleştirilen seçimlerde, meclis başkanlığı görevine tekrar Erol Karadaş seçilirken, eski baYönetim Kurulu Başkanlığı'na da  yeniden Çetin Başaranhıncal getirildi. Seçimlerin ardından açıklamada bulunan Başaranhıncal, birlik ve beraberlik içerisinde, kavga ve gürültüden uzak bir seçimi geride bırakarak, yeni dönem için organlarını belirlediklerini belirterek, "Üzerimize aldığımız sorumluluğun bilinciyle hareket edecek ve Çorum iş dünyasını en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olacağız. Hiçbir üyemizi ayırt etmeksizin, hepsini kucaklayacak bir yönetim anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürecek, gerek devam eden projelerimizi tamamlamak gerekse yeni projeleri hayata geçirmek için seferber olacağız. İlgili kurum ve kuruluşlarla diyaloglarımızı sürdüreceğiz. Bundan sonraki süreçte de ortak aklı benimseyeceğiz" dedi. ÇTSO genel kurulunda eski yönetim kurulu başkanlarından Kenan Malatyalı komite seçimlerini kaybetmişti.

Safranbolu TSO'da Ali Sami Acar yeniden seçildi

Safranbolu Ticaret Sanayi Odası'nda mevcut başkan Ali Sami Acar tekrar güven tazeledi. Meclis başkanlığına ise Ahmet Şahin seçildi. 17 meclis üyesinin belirlediği seçimle yeniden seçilen
Acar, "Safranbolu'ya hem ticari hem de bürokratik olarak  her türlü katkıda bulunmak istiyoruz. İlk olarak esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını inceleyeceğiz. Turizm kenti olan Safranbolu'da ileriye dönük neler yapılabileceği konusunda büyük bir çalışma yapacağız. Odamıza gelecek her türlü öneri ve projeye açık olacağız. Biraz daha aktif bir oda olacağına inanıyorum"dedi.

Ziyaret trafiği hızlandı GTO Başkanı Bartık'tan Konukoğlu'na ziyaret

[PAGE]

 

Ziyaret trafiği hızlandı GTO Başkanı Bartık'tan Konukoğlu'na ziyaret

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, bundan  sonra da diğer odalar ile birlikte çalışarak, daha üst noktaya taşıyacakları konusunda en ufak şüpheleri olmadığını söyledi.
Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) yeni Meclis Başkanı Ali Yener ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ile yeni yönetim kurulu üyelerinin GSO'yu ziyaretinde konuşan Konukoğlu, odalarında
yönetim kurulu ve meclisin yüzde 50 oranında değiştiğini ifade ederek, " Biz olaya 4x4 bayrak yarışı olarak bakıyoruz. Bayrağı aldığınız nokta değil, bayrağı olduktan sonra taşıyacağınız nokta çok önemli"  diye konuştu. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise GTO'da da 91 meclis üyesinin 46'sının değiştiğini ve yönetim kurulunda eski yönetimden bir kişinin kaldığına dikkat çekerek, sanayi odası ile elbirliği içerisinde ilerleyeceklerini söyledi.

Parseker, BTSO'daki görevini Topuk'a devretti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis başkanlığı devir teslim töreni yapıldı. Meclis başkanı İlhan Parseker düzenlenen törenle görevini yeni başkan Remzi Topuk'a devretti. Topukla birlikte Başkan yardımcıları Mesut Okyay ve Ayhan Yılmaz ile katipler Zübeyde Demir ve Muharrem Kutlucan da görevlerine başladı. Remzi Topuk, Parseker'e hizmetlerinden dolayı bir teşekkür plaketi verdi.

Arat: Konu eğitim ise her şeye varız

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat,Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde  bir meslek lisesi yapılması için odanın desteğini isteyen Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'ya konu eğitim olduğunda her şeye hazır olduklarını söyledi. Seçim sonrası yoğunluğu atlattıktan sonra projeye yoğunlaşacaklarını vurgulayan Arat, "Zaten bu sorunla ilgili öncesinde UMEM Beceri'10 Projemiz kapsamında Endüstri ve Teknik Meslek Lisemize makine tezgah alınmasını sağlamıştık. Önümüzdeki süreçte de eğitimle ilgili her konuda sizlerle çalışmak bize mutluluk verecektir" dedi.

Diyarbakır'da yarışa Demokratik İşverenler Girişimi de katıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın 1 Haziran'daki seçimi öncesinde Mehmet Kaya başkanlığındaki  'Yurtsever İşadamları Grubu  ile eski devlet bakanı Salim Ensarioğlu'nun oğlu  Siraç Ensarioğlu'nun ardından Demokratik İşverenler Girişimi de seçim yarışına girdi.

Ortadoğu Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (OSGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Pervane'nin

de katıldığı  basın toplantısında grubun seçim rengi olan  Mavi Liste adına konuşan Şilan Elmas,  sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ticaret odasının da gerçek misyonuna kavuşmasını sağlayacak bir hedef ile yola çıktıklarını söyledi. Ulusal ve toplumsal olaylara karşı duyarlı, kendi içinde özerk-özgün ve demokratik bir Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ortaya çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Elmas,  "Barış sürecini destekliyoruz.10 yıllardan bu yana devam eden savaş ortamından kaynaklı toplumsal ve ekonomik tarhibatın giderilmesi ve ülkenin yeniden inşa edilmesinde ekonomi ile aktörlerin çok önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. Bu anlamda çözüm ve inşa sürecine çok ciddi projelerle katılım sağlama hazırlığımız var. Oda seçimleri bu yönü ile birkaç kat daha önem kazanıyor" dedi. Seçimlerin, TSO'ya gerçek rolünü oynatacak bir model ve örgütleme biçimine kavuşmasına fırsat yaratacağını savunan Elmas, " Biz mavi liste ile seçime giren Demokratik İşverenler Girişimi olarak onaltı grubun onaltısında da adaylarımızı netleştirdik. Listemizin seçimleri ciddi bir oy ağırlığı ile kazancağına inanıyoruz. Büyük emeklerle yaratılan halkımızın değerlerine bağlı olarak ulusal v toplumsal yeniden inşanın ekonomik boyutunu üstlendiğimizi, bu inşanın bir parçası olacağımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.

Çakmak: OTSO'ya Ar-Ge ve proje departmanları kuracağız

Turan Seramik AŞ  Yönetim Kurulu Başkanı  Burhan  Çakmak, haziran ayında yapılacak Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO ) seçimlerinde yönetim kurulu başkanlığı için aday olduğunu belirterek, "Dünya gelişiyor, ülkeler gelişiyor. Şehirler gelişiyor. OTSO'nun bu değişimin gerisinde kalmaması gerekiyor. Üyelerimizin dertlerine çözüm olan bir OTSO'yu inşa edeceğiz" dedi. OTSO'ya Ar-Ge ve proje departmanları kuracaklarını  ifade eden Çakmak, "Bölgemizdeki işsizliğin azalması, istihdamın artması için liderlik yapacağız. Ordu'ya yeni girişimciler kazandıracağız. Geçmiş dönemde OTSO maalesef tüm üyelerini kucaklayamayan sanayicinin, tüccarın, esnafın tam anlamıyla temsil edilmediği bir oda konumunda. Odayı du durumdan arkadaşlarımızla beraber çıkaracağız. OTSO meclisini, Ordu ekonomisinin daha fazla gelişmesi adına çalıştıracağız. Çağın gerektirdiği modern bir OTSO binasını kuracağız. Ordu havalimanı, çevre yolu projesi, dereyolu projesi hızla hayata geçiyor. Ordu artık büyükşehir de oldu. Kente yeni bir OSB kazandıracağız. OTSO tüm bu yeniliklere ayak uyduracak şekilde yeniden dizayn edilecek" şeklinde konuştu. Yeniden Ordu'nun ekonomik haritasını çıkartacaklarını belirten Çakmak, "Ordu için yeni bir yatırım haritası oluşturacağız" dedi.