Adana'da şehit düşen polis için tören

Gösteriler sırasında bıçaklanan Ferdi Özkan için Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Adana'daki izinsiz gösteriler sırasında şehit olan polis memuru Ferdi Özkan için, Emniyet Müdürlüğü merkez hizmet binasında tören düzenlendi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Duran Özgen'in makam şoförlüğünü yapan polis memuru Özkan'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu Morgundan alınarak, oturduğu Belediyevleri Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Şehidin babası Muhittin Özkan, annesi Hatice ve kızkardeşi Tuğba Özkan ile yakınları, gözyaşlarına hakim olamayarak, fenalık geçirdi.

Cenaze buradan alınarak, uzun bir konvoy eşliğinde törenin yapılacağı Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şehit Polis Özkan'ın meslektaşları, cenazenin tören kıtası tarafından taşınması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Törene katılan Vali İlhan Atış, şehidin ailesi ile birlikte Atatürk büstünü selamladıktan sonra, şehidin tabutunu öpüp, yanında dua etti.

Vali Atış, daha sonra yaptığı konuşmada, vatanın üniter yapı içinde sonsuza dek yaşatılacağı yönünde söz verdiklerini vurguladı.

Şehit polisin ailesine sabır dileyen Atış, şunları söyledi:

''Kardeşliğimize sıkılan hiçbir kurşuna taviz vermeden, senin gibi dimdik, ayakta, vakur, ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarıp, kardeşliğimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Ruhun şad olsun. Allah rahmet eylesin. Seni doğuranların ellerinden öpüyorum. Biz de geleceğiz yanına, anlımız açık olarak, onurla vakurla. Seni saygıyla selamlıyorum.''

Atış, konuşmasının ardından şehit ailesinin yanına giderek baş sağlığı diledi, bu sırada Valinin yanına yaklaşan ve ismini açıklamayan şehidin bir yakını, ''Bu evrelerin çabuk geçeceğini inanan kişiyim. Ancak, etnik olarak değerlendirmiyorum, bir toplumda azınlıkta olan kişi organize olup çoğunluğa tahakküm ederse bunun sonunun hüsran olacağını, çoğunluğun organize olana kadar da çok şeyler geçeceğini bilen kişilersiniz'' dedi.