Adliye'de silahlı saldırı: 2 ölü

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde meydana gelen silahlı saldırıda bir kadın ve polis memuru hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kadının oğlu, saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alınan bilgiye göre, adliyenin C kapısında biri kadın 3 kişi silahla vuruldu. Sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etti. Saldırıda göğsünden vurulan Hanime A. (44), yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Saldırı sırasında Hanime A'nın yanında bulunan ve olayda ağır yaralanan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu'nda görevli polis memuru Emrah Taşdemir de (24) kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Saldırıda elinden yaralanan güvenlik görevlisi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Saldırıda kullanılan tabanca da olay yerinde bulundu. 

Hanime A'nın oğlu Dursun Z. (20), saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. 
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taşdemir'in saldırının ardından kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi'ne geldi.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Altınok, polislerin vatandaşların mutluluğu ve huzuru için çalıştığını belirterek, "Burada da yine koruma görevi olan bir arkadaşımız, aile içi şiddete maruz kalan bir kadının boşanma davasıyla ilgili korumasını üstlenmişti. Bu kardeşimizi kaybettik. Üzüntülüyüz. Teşkilatımızın başı sağolsun" diye konuştu. 

Altınok, şüphelinin yakalandığını sözlerine ekledi. 

Meslektaşlarının şehit olduğu haberini alan çok sayıda polis hastaneye geldi. Şehit polis memuru Taşdemir'in yakınlarının ve meslektaşlarının hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Hanime A, bir süre önce boşandığı eşi Hızır Z. hakkında hakaret ve tehdit iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Hızır Z. hakkında dava açıldı. İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, sanık Hızır Z. ve müşteki Hanime A. katıldı. Mahkeme, Hızır Z'yi "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 11 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Silahlı saldırının, duruşma çıkışı meydana geldiği belirtildi.

Bu arada, olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından adliyenin C kapısı tekrar giriş-çıkışlara açıldı.

Adalet Bakanı Bozdağ: "Adli bir vaka gibi görünüyor"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı programlara katılmak üzere geldiği Amasya'da, bir gazetecinin "Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki saldırıya ilişkin" sorusuna, "Şu anda böyle bir saldırı olduğuna ilişkin bilgi bana ulaştı ama henüz işin detaylarına dair bir bilgi ulaşmadı. İlk gelen haberlerde adli bir vaka gibi görünüyor" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir