Ağır kış şartlarına karşı tedbirler alındı

Bakan Eker, Diyarbakır'da aşırı kar nedeniyle can kaybı olmadığını belirterek, evsizlerle ilgili tedbriler alındığını, onların takip edildiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 40 yıldır ilk kez görülen ağır kış şartlarının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerin alındığını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Eker, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da son 40 yılın en yüksek kar yağışının gerçekleştiğini, 2 gündür hayatı etkileyecek derece yağışın meydana geldiğini belirtti.

Diyarbakır merkez ve ilçeleri arasında ulaşımda herhangi bir sorunun bulunmadığını ancak kar nedeniyle ilçelerin köylerle yer yer bağlantılarında sorun olduğunu kaydeden Eker, kar yağışı devam ettiği için sadece acil durumlara müdahale edilebildiğini aktardı.

Eker, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer birimlerin özellikle ilçe ve köylerle ilgili gelişmeleri koordinasyon halinde takip ettiğini vurgulayan Eker, meteoroloji tahminlerine göre kar yağışının bugünden itibaren durmasının beklendiğini aktardı.

"Evsizler ve sokakta kalanlarla ilgili tedbirler alındı"

Yolların açılması için çalışmalara başlanacağına dikkati çeken Eker, "Okullar 2 gündür kapalı. Üniversite de bu yönde karar almış. Özellikle doğumu yakın olmak üzere tüm hastalar takip ediliyor. Hastanelerde bir problem yok. Elektrik enerjisi ile ilgili durum izleniyor. Önemli bir arıza şu ana kadar rapor edilmiş değil. Yer yer bazı yerlerde hava şartlarına bağlı olarak arıza olabiliyor. Yaygın bir problem söz konusu değil. Şehir merkezi ile ilgili sorun yok. Ancak havanın daha da soğuması bekleniyor" diye konuştu.

Valilikte bu konu ile ilgili toplantı yapılarak koordinasyon iş planı hazırlandığına işaret eden Eker, herkesin görevini takip ettiğini kaydetti.

Eker, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da şu an itibarıyla aşırı kar ve olumsuz hava şartlarından kaynaklanan can kaybı yok. Evsizler ve sokakta kalanlarla ilgili tedbirler alındı. Bunlar takip ediliyor. Özellikle Suriye'den gelen mültecilerin bulundukları bazı yerlerle aşırı soğuğa maruz kalmamaları ve herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için de tedbirler alınıyor. Bunlarla ilgili misafir edilmek suretiyle ilgili birimler tarafından çalışma yapılıyor. Bu gelişmeleri izlemek, bilgi almak, olumsuz hava şartlarına karşı yapılacak çalışmaları yerinde görmek için Diyarbakır'a geldim."

Cizre- Nusaybin karayolunun ulaşıma kapanması

Cizre-Nusaybin karayolunda olumsuz hava şartlarının oluşturduğu bazı sorunların bulunduğuna değinen Eker, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Cevdet Yılmaz'ın herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgeye gideceğini söyledi.

Eker, amaçlarının özellikle sağlıkla ilgili problemler yaşanmaması olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu bir doğum, kaza, yaralanma olabilir. Bunların sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için tedbirler alınıyor. Uzun süreli mahsur kalma durumu olursa gıda ve erzak temini ile ilgili tedbirler alınıyor. 40 yıldır ilk kez görülen ağır kış şartlarının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik tedbirler alındı. Takip ediliyor. Sürücülerimizin hava şartlarına uygun olarak araçlarında gerekli techizatı bulundurmaları gerekiyor. Önlem alınmadan kesinlikle yola çıkılmaması lazım. Çünkü tabiat şartları dünyanın her yerinde üzücü hadiselere sebebiyet veriyor. Gerek birey gerekse kurumlar olarak tedbirleri almak durumundayız. Bu kapsamda tarlalarla ilgili bir sorun yok. Aksine tarlaların kar altında kalması tarım açısından yararlı. Özellikle hayvancılıkla uğraşanların yem konusunda gereken tedbiri alması lazım. Bölgede seracılık yapan vatandaşların da tedbir almaları gerekir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir