Agos çalışanları da hedefti

Cumhuriyet Gazetesine molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Şinal, Agos Gazetesi ve çalışanlarına yönelik eylem hazırlığında bulunduklarını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Birinci ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilen Cumhuriyet Gazetesine molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, kendisini yönlendiren kişilerle birlikte Hrant Dink öldürüldükten sonra Agos Gazetesi ve çalışanlarına yönelik eylem hazırlığında bulunduklarını iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusu devam eden Bedirhan Şinal'e,

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu 2006 yılından tutuklandığı tarihe kadar Derviş Özyurt adlı bir kişiyle 600'den fazla görüşmesi olduğunu belirterek, bu kişinin kim olduğunu sordu. Şinal de ''Pompalı aldığımız Derviş diye bir kişi vardı. Bilemiyorum'' dedi.

Şinal, Hrant Dink öldürüldükten sonra Agos Gazetesine yönelik eylem hazırlıklarında bulunduklarını belirterek, ''Gazeteye, çalışanlara karşı nasıl saldırı olabilir diye hazırlıklarda bulunduk. Dink öldürüldükten sonra güvenlik artmış. Sürekli devriye otolar geziyor. Çevik kuvvet otobüsü ara sokağın hizasında duruyor'' diye konuştu.

Haşıloğlu'nun ''Eylem gerçekleşti mi?'' sorusuna Şinal, ''Bilmiyorum. Gazeteye 'daha o günler var' diye tehditler yapıldı'' dedi.

Üye hakim Hüsnü Çalmuk, Şinal'e kolundaki saati işaret ederek altın olup olmadığını ve fiyatının ne kadar olduğunu sordu. Şinal, saatin 500 ile 700 lira civarında olduğunu, renginin sarı olması nedeniyle altına benzediğini, ancak altın olmadığını söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin ''Cumhuriyet Gazetesine molotofkokteyli atmak dışında asıl hedef İlhan Selçuk'un öldürülmesi miydi?'' diye sorduğu Şinal, Selçuk'un öldürülmek istenmediğini söyledi.

Şinal'in çapraz sorgusunun tamamlandığı duruşmada, daha sonra tutuklu sanıklardan Fatih Derdiyok'un savunmasının alınmasına geçildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir