Ahmedinejad, İstanbul'da

Gül ve Ahmedinejad, Çırağan Sarayı Sultan süitinde bir süre baş başa görüşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı, Çırağan Sarayı'na gelişinde karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, saat 14.00'te Conrad Oteli'nden ayrılarak Çırağan Sarayı'na geldi. Gül'ün ardından Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, saat 14.20'de Çırağan Sarayı'na giriş yaptı. Yaklaşık 30 araçlık bir konvoyla saraya gelen Ahmedinejad'ı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuk cumhurbaşkanını aracının yanına kadar gelerek karşıladı. Gül ve Ahmedinejad daha sonra birlikte saraya geçtiler. Cumhurbaşkanı Gül ve konuk Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Çırağan Sarayı Sultan süitinde bir süre baş başa görüşecek.

Bazı yollar kapatıldı

Ayrıca Ahmedinejad'ın İstanbul'a gelişi nedeniyle bazı yollar, bir süre araç trafiğine kapatıldı. Ahmedinejad, çalışma ziyareti için özel uçakla Atatürk Havalimanı'na gelerek, yaklaşık 30 araçlık konvoy ile Beşiktaş'taki Çırağan Sarayı'na geçti. Konuk Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın saraya geçişi nedeniyle E-5 kara yolunun Beşiktaş istikameti ile Bakırköy Sahil Yolu bir süre araç trafiğine kapalı tutuldu. Bu yollara açılan cadde ve sokaklarda da Ahmedinejad'ın bulunduğu konvoyun geçişi nedeniyle diğer araçlara izin verilmedi. Ayrıca, E-5 kara yolunda Topkapı-Avcılar arasındaki metrobüs seferleri de yine Ahmedinejad'ın havalimanından Çırağan Sarayı'na geçişi sırasında yapılmadı. Ahmedinejad'ın Çırağan Sarayı'na ulaşmasının ardından kapatılan yollar trafiğe açıldı.