AİFD Başkanlığı'na yeniden Bilgütay seçildi

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeni yönetim kurulu belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, yeniden Muhittin Bilgütay getirildi.

AİFD'den yapılan yazılı açıklamada, 7. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeni Yönetim Kurulu'nun Muhittin Bilgütay (Schering – Plough Genel Müdürü), Elçin Ergün (Merck Serono Genel Müdürü), Ayşe Çetinel (Johnson & Johnson Genel Müdürü), Mete Hüsemoğlu (MSD Genel Müdürü), Melih Memecan (Pfizer Genel Müdürü), Yiğit Gürçay (GSK Genel Müdürü), Güldem Berkman (Novartis Genel Müdürü), Oliver Guillaume (Sanofi-aventis Genel Müdürü) ve Emin Fadıllıoğlu'ndan (Abbot Genel Müdürü) oluştuğu bildirildi.

Açıklamada, Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Engin Kap (Wyeth Genel Müdürü), Mario Ammirati (Chiesi Genel Müdürü) ve Herve Dussart'ın (Astra Zeneca Genel Müdürü) seçildiği ifade edildi.

Yapılan iş bölümü sonucu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden Muhittin Bilgütay'ın getirildiği kaydedilen açıklamada, daha önce AİFD Başkan Yardımcılığı'na getirilen Engin Güner'e ilave olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Yiğit Gürçay ve Güldem Berkman, sayman üyeliğe de Ayşe Çetinel seçildiği belirtildi.

AİFD'de 15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan atama ile Alp Sevindik Genel Sekreter ve Yürütme Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti.