AK Parti MKYK toplantısı başladı

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu'nun başkanlığında saat 14.40'de başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti MKYK, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu'nun başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı, saat 14.40'de başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugünkü basın toplantısındaki değerlendirmeleriyle ilgili gazetecilerin soruları üzerine, konuyla ilgili henüz bir değerlendirme yapmadıklarını, ilgili kurullarda yapılacak değerlendirmenin ardından açıklamada bulunacaklarını söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik de Taraf gazetesinde yayımlanan habere konu belgeye ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, "belgenin varlığı ya da yokluğundan ziyade bütün kurumların, belgenin içeriği konusunda demokrasiden yana tavır almalarının" önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'de artık bu tip eylem belgelerinin devrinin kapanması gerektiğini belirten Çelik, "Bu tip belgeler, darbelere giden yolda taşları oluşturuyor" dedi. Çelik, böyle bir belgenin Türkiye'nin gündemini işgal etmesinin de önemli olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Belgeyi önemsiz görenler, bu tip belgelerin geçmişte Türkiye'yi darbeye, olağanüstü hale götüren durumların ön adımı olduğunu unutmamalıdırlar. Hangi kurumda olursa olsun bu belgeyi hazırlayanların ya da teşebbüs edenlerin ortaya çıkarılması konusunda bir iradenin Türkiye'de ayakta durması gerekiyor. Önemli olan darbeye teşebbüs eden zihniyete karşı teyakkuz halinde olunmasıdır."

Orgeneral Başbuğ'un, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıpratılmaya çalışıldığına dair sözlerinin hatırlatılması üzerine de Çelik, medyanın eleştiri özgürlüğü ile kurumların bunu yıpratma olarak algılaması arasındaki sınırın nasıl belirleneceğinin önemine işaret etti. Çelik, esas olanın kurumların eleştirilmesi ile haksız ithamlarda bulunulması arasındaki sınırın çok ince düşünülmesi olduğunu vurguladı. Aksi takdirde her kurumun eleştiriyi yıpratma olarak algılayabileceğine dikkati çeken Çelik, o durumda meydanın özgürlüğünün ortadan kalkacağını söyledi.