AK Parti, soruşturma komisyonuna üye bildirecek

AK Parti , dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'na bu hafta içinde üye bildirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'na bu hafta içinde üye bildireceklerini söyledi. 

Elitaş, yaptığı açıklamada, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu için kendilerine düşen 9 üyelik için üç katı olan 27 aday belirlemeleri gerektiğini hatırlatarak, "Bu hafta içinde üyelerimizi bildirmeyi planlıyoruz" dedi. 

"70 AK Parti milletvekili başvurdu"

Soruşturma Komisyonu'na üye olmak için 70 AK Parti milletvekilinin başvurduğunu ifade eden Elitaş, son değerlendirmeden sonra üyelerini TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını kaydetti. 

Elitaş, muhalefet partilerinin üyelerini bildirdiğinin hatırlatılması üzerine, "Arkadaşlarımız, muhalefetin bildirdiği üyelerden sadece ikisinin konuşmadığını tespit etti. TBMM Başkanlığı da bildirilen isimlerin, üye olup olmama kriterine uyup uymadığını inceleyecek" dedi.     

Soma faciası ile ilgili Araştırma Komisyonu'na üyelerini yarın bildirebileceklerini belirten Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda  bu hafta uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren üç yasa tasarısı ile çalışmalarını tamamlayan bazı Araştırma Komisyonu raporlarının ele alınacağını söyledi
 

Bu konularda ilginizi çekebilir