AK Parti ve CHP'den tutuklular için yasa teklifi

AK Parti'li Kubat, tutuklu ve hükümlülerin ağır hasta olan yakınlarını ziyaret edebilmeleri, CHP'li Tanal ise ağır hasta olan tutukluların cezalarının infazının ertelenmesi için kanun teklifi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, tutuklu ve hükümlülere, ağır hasta olan yakınlarını ziyaret edebilmeleri için izin verilmesine ve ziyaretçileriyle yapacakları görüşmelere ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi hazırladı.
Kubat, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığına sundu.
Teklife göre, anne, baba, eş, kardeş, çocuk ve eşin anne veya babasından birinin yaşamsal tehlike oluşturacak ağır hasta olduğunun sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi durumunda tutukluya, soruşturmanın veya kovuşturmanın güvenliği bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla cumhuriyet savcısı, hakim veya mahkeme tarafından dış güvenlik görevlisinin refakatinde yol süresi dışında, hasta ziyareti için 1 gün izin verilebilecek. Tutuklunun, bu kapsamda, her bir ağır hasta yakınını bir defaya mahsus ziyaret hakkı olacak.
Yüksek güvenlikli ceza infaz kurumunda bulunanlar da dahil olmak üzere güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması ve tehlikeli olmayan hükümlünün dış güvenlik görevlisinin refakatinde bulunması şartıyla, kendisinin talebi ve Cumhuriyet Başsavcısının onayıyla ikinci derece dahil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü nedeniyle cenazesine katılması için yol süresi dışında 2 güne kadar izin de verilebilecek.
CHP, ağır hasta tutukluların cezalarının ertelenmesini istedi
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise ağır hasta olan tutukluların cezalarının infazının, iyileşinceye kadar ertelenmesi için kanun teklifi verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın TBMM Başkanlığına sunduğu teklif, ağır hasta olan ve Adli Tıp Kurumunca ya da Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerce düzenlenen ve Adli Tıp Kurumunca onaylanan rapor üzerine, hasta olan tutukluların cezalarının infazının, tutuklu iyileşinceye kadar ertelenmesini öngörüyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir