”AK Parti'nin önerilerimize olumlu yanıt vermesini bekliyoruz”

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, "Türkiye'nin geleceği düşünülüyorsa önerilerimize, AK Parti'nin olumlu yanıt vermesini bekliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Muğla il başkanlığını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada,  Anayasa değişikliği tartışmalarına değindi. "AK Parti'nin, Cumhuriyet Halk Partisinin sadece itiraz ettiği, hiçbir öneri getirmediği, önerilere kapalı olduğu şeklinde bir algıyı kamuoyuna yaymak istediğini" kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin en temel yasası olan Anayasa'nın değişikliği konusunda Hükümetin izlediği politikanın getirdiği süreçte Sayın Genel Başkanımızın oldukça olumlu, toplumdan olumlu yankılar alan önerileri oldu" diye konuştu.

Anayasa değişikliğinde 3 madde hariç diğer maddelerin parlamentoda küçük bazı değişiklikler yapılarak bir uzlaşı içinde ve 367'yi de aşan bir oy oranıyla kabul edilebileceğini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkanımız diğer 3 madde referanduma sunulduğu takdirde destek verileceğini açıkladı. Buna Sayın Hüseyin Çelik, 'Sayın Baykal'ın önerisi bir Şark kurnazlığı şeklindedir' diye bir açıklama yaptı. Uzlaşmaz tutumu sergileyen AK Parti'dir" dedi.

Kılıçdaroğlu, dayatma kültürünü parlamentoya kabul ettirmek isteyenin AK Parti olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

"Türkiye'nin en temel yasasını değiştiriyorsunuz. Bir yasa değişikliği yapılırken parlamentoda hiçbir parti desteklemiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Hiçbir parti yapılan değişiklikleri desteklemiyorsa arkasında demek ki diğer siyasi partilerin düşündükleri ya da gördükleri ciddi kuşkular var. O kuşkuların bir şekilde giderilmesi lazım. Türkiye'nin geleceği düşünülüyorsa önerilerimize, AK Parti'nin olumlu yanıt vermesini bekliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir