AK Parti'yi rüşvet kanseri sardı

17 Aralık sürecinin sonunda gelinen noktada İçişleri Bakanı Güler ile Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın istifasını değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Vural, "4 parmağı kesmekle baş parmağı kurtaramayacaksınız" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'yi rüşvet ve yolsuzluk kanserinin sardığını öne sürerek, "Ateş bacayı sarmıştır. 4 parmağı kesmekle baş parmağı kurtaramayacaksınız" dedi.  

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletin hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceklerini söyledi.  

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifa ettiğini anımsatan Vural, "9 gündür neredeydiniz?" diye sordu. İstifa gerekçesinin "gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak" olduğunun açıklandığını anlatan Vural, "Adli Kolluk Yönetmeliği değiştiriliyor, soruşturmadaki polisler görevden alınıyor, Adalet Bakanı Başsavcıyla lojmanda görüşüyor, basına bilgi edinme yolları kapatılıyor, soruşturmanın üstünün örtülmesi için her türlü girişimde bulunuluyor, şimdi de 'gerçeklerin ortaya çıkması için istifa ediyoruz' deniyor. Bu istifaların kıymeti harbiyesi kaldı mı?" diye konuştu. 

İstifaların ve soruşturmanın üstünü örtmeye yönelik girişimlerin AK Parti'yi aklamaya yetmeyeceğini öne süren Vural, Güler'in istifasının ardından görevden alınan polislerin görevlerine iade edilmesi gerektiğini savundu. 

AK Parti'nin milletten oy alıp rant dağıtan parti olduğunu iddia eden Vural, şunları söyledi:  

"AKP'yi rüşvet ve yolsuzluk kanseri sarmıştır. 4 parmağı kesmekle kurtulması mümkün değildir. Yürütme yargıya düşman, savcı savcıya düşman, polis polise düşman, savcı polise karşı tedbir alıyor, polis savcıya kafa tutuyor, mali polis şüpheliyi, istihbarat mali polisi, asayiş de istihbaratı takip ediyor. Devleti PKK ile böldüler, rantla paylaştırdılar." 

Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 10 yıldır Türkiye'de önemli reformlar yapıldığını, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını söylediğini ifade ederek, "Bu ifadeler AKP'yi temizlemeye yetmez. Sayın Cumhurbaşkanı, bu sizin vazifeniz değil. Sen 10 yılın Cumhurbaşkanı değilsin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanısın" dedi.  
  
"2 uçak para geldi" iddiası 

Oktay Vural, "İstanbul Havalimanı'na her bir uçakta 307 palet olmak üzere 2 uçak ve her palette 100 milyon Avro olmak üzere para geldi mi? Böyle para gelen uçakla ilgili ne işlem yapılmıştır? Bu paralar piyasaya sokulmuş mudur?" soruları yöneltti ve bunun açıklanmasını istedi.  

Basın toplantısı sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklaması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Vural, şöyle devam etti:  

"Ateş bacayı sarmıştır. 4 parmağı kesmekle baş parmağı kurtaramayacaksınız. Ey Sayın Başbakan, bu titan hükümetinin başı sensin. Bunları yedirerek kendini aklamaya çalışıyorsun. Hiç kimse kurduğun bu titanın deşifre edilmesini engelleyemeyecek. Zeytinyağı gibi yanındaki adamları sattın. Vicdan isyanları devam edecek. Bakanlar satılmıştır, milletvekilleri satılmıştır, 'beraber yürüdük biz bu yollarda' diyenler satılmıştır." 

"Herkesi vicdan isyanına çağırıyorum"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, Bayraktar'ın konuşması gerektiğini belirterek, "Süreçte başkalarını kötüleyerek kendisini aklamak isteyen bu zihniyete karşı herkesi vicdan isyanına çağırıyorum" dedi.  

Vural, "Bayraktar'ın istifasında ima mı var sizce?" sorusunu, "Başbakan nereye varacağını biliyor. Kanser her tarafı sarmış. Sorun kendisinde" diye yanıtladı. 

Türkiye'nin sistematik olarak soyulduğunu, vatandaşın borçlandırıldığını, tasarruflarının eritildiğini iddia eden Vural, "Herhalde ilk kez bir bakan başbakanın istifasını istiyorsa bildiği bir şeyler vardır. Uluslararası komplonun parçası olarak mı istifa etti bu bakanlar?" dedi. 

Türkiye'de yönetim, devlet krizi olduğunu öne süren Vural, "Bakanların Başbakana dahi isyanı vardır. Takip etmemiz gerekiyor. Şu anda sonuç çıkarmamız zor. Bunları hep söyledik, dikiş tutmuyor" ifadesini kullandı.  

Vural, başka bir soru üzerine, para taşıyan uçakla ilgili bilgi ve belgelerin savcılıkta da olduğunu ifade ederek, "Paletlerin İran bağlantısı var. Bunları delillendirmek savcılığın işidir" diye konuştu. 

"İddiasının altında kaldı"

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun AK Parti'nin katılımı olmadan bugün son toplantısını yaptığının anımsatılması üzerine Vural, partilerin hangi noktalarda uzlaşıp uzlaşamadığının açıkça belli olması gerektiğini söyledi. Vural, "AKP'nin komisyondan kaçması, PKK ile vardığı anayasayı değiştirme mutabakatının millet tarafından öğrenilmesini engellemek amacına matuftur" dedi. 

Vural, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili iddianamede camide içki içildiğine ilişkin delil bulunmadığının yer aldığının belirtilmesi üzerine, "Başbakan, iddiasının altında kaldı. İddianamedeki bu ifadeler, Başbakanın yalan söylediğini ortaya çıkarmıştır" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir