Akar'ın ev sahipliğinde kritik buluşma

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ganimi, ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Scaparrotti ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Votel, bölgedeki güvenlik konularının görüşüleceği toplantıda Perşembe günü bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın ev sahipliğinde, Perşembe günü, Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ganimi, ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Scaparrotti ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Votel, önceden planlanan ve bölgedeki güvenlik konularının görüşüleceği toplantıda bir araya gelecek.

CENTCOM'dan Türkiye'deki güvenlik zirvesi açıklaması

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay John Thomas, CENTCOM Komutanı Orgeneral Joseph L. Votel ile ABD Avrupa Kuvvetler (EUCOM) Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti’nin Türk yetkililerle görüşmek üzere bu hafta Ankara’ya gideceğini bildirdi.

Albay Thomas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki komutanın ziyareti 14 Aralık Perşembe gerçekleşeceğini ancak ziyaret ile ilgili detayları güvenlik nedeniyle paylaşmayacağını ifade etti.