Akdoğan: Yüzyılın projesi, yüzyılın palavrası

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, CHP'nin Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ne ilişkin "Sabah Kılıçdaroğlu yine bir şeyler açıklamış. Yüzyılın projesi, tam yüzyılın palavrası. Yani bunlar, palavracı, üfürükçü siyasetçi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı, "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ne ilişkin "Bunlar palavra siyasetine başvurdular. Sabah, Kılıçdaroğlu yine bir şeyler açıklamış. Yüzyılın projesi, tam yüzyılın palavrası. Yani bunlar, palavracı, üfürükçü siyasetçi. Benim emekli kardeşim unuttu mu? Bu, SSK Genel Müdürüyken SSK emeklisi, maaş almak için geceden kuyruğa giriyordu" dedi.

Akdoğan, Sincan'daki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin (SKM) açılışında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin bir referandum niteliğinde olduğunu, eski Türkiye'ye geri dönmek isteyenlerle yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında mücadele yaşandığını söyledi.

AK Parti'nin iktidara geldiğinde "üç, beş ay ömrü var" denildiğini belirten Akdoğan,  bu düşüncelerin gerçekleşmediğini, kendilerinin bugün sokaklarda milletle kol kola olduğunu vurguladı.

Akdoğan, muhalefet partilerine "Neredesiniz siz? Ey CHP, MHP, HDP neredesiniz? Hani insanları sokağa döküyordunuz, bugün millet sokakta, siz yoksunuz, milletin yanına gidip kucaklaşmıyorsunuz. Milletin gözüne bakan, elini tutan AK Parti'dir" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı, "Merkez Türkiye" adı verilen "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ne de değinen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlar palavra siyasetine başvurdular. Sabah, Kılıçdaroğlu yine bir şeyler açıklamış. Yüzyılın projesi, tam yüzyılın palavrası. Yani bunlar, palavracı, üfürükçü siyasetçi. Arkadaş, millet unuttu mu, benim emekli kardeşim unuttu mu? Bu, SSK Genel Müdürüyken SSK emeklisi, maaş almak için geceden kuyruğa giriyordu, geceden. Emekliler kuyrukta hayatını kaybediyordu, kuyrukta ölüyordu yaşlılar. Bir hafta, iki hafta maaşını alamıyordu. Millet bunu unutmadı. Şimdi 'ben 3 fazlasını 5 fazlasını veririm' demekle olmuyor bu iş. Bunu, 'Türkiye bir an önce batsın, IMF'nin kapısına gitsin' diye yapıyorlar.

Bizim 2023 vizyonumuz var, bizim 2019'da yani bu dönem yaptıklarımız, yapacaklarımızı '2035'e kadar biz yapacağız' diyorlar. E kardeşim, biz bunu bu dönem yapıyoruz ne 2035'i. Bu vizyonu biz ortaya koyduk, şimdi birileri popülist vaatlerde bulunuyorlar değil mi, çıkıp güya vizyon açıklayacaklar. Bizim iki seçim önce açıkladığımız 'megakentler, dev projeler' sloganımızı almışlar, neymiş megakentler kuracaklarmış. Arkadaş, biz onu kurduk, kuruyoruz. Sizin o 30 yıl sonrası için söylediklerinizi biz yapıyoruz, şu anda yaptık."

Bu konularda ilginizi çekebilir