AKOM'da yağış toplantısı

İstanbul'u sabah saatlerinde etkisi altına alması beklenen yağış tedbirleri için AKOM'da kriz toplantısı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'u sabah saatlerinde etkisi altına alması beklenen yağış tedbirleri için Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) kriz toplantısı yapıldı.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, AKOM'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı başkanlığında yapılan toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez, İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları, Park Bahçeler Müdürleri ve Atık Yönetim Müdürü katıldı. Şiddetli yağışlara karşı tedbirlerin görüşüldüğü toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.  

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, ekipler sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yapacak, yağmurun başlaması ile muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri, kritik noktalarda hazır bekletilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Sekreter Hayri Baraçlı, "Dünyada iklim değişikliği oluyor. Dolayısıyla İstanbul da bu değişiklikten etkileniyor. Artık şehrimizde hortumlar görülmeye başladıysa, biz de afetle mücadele çalışmalarımızı günün şartlarına göre güncellemeliyiz. İtfaiye gibi 24 saat hazır bekleyen bir afet müdahale birimleri kurulması lazım. Bu konuda çalışmalarımızı gözden geçiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir