AKP: Hükümet PKK ile masaya oturmaz

AK Parti'den yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan ve PKK ile uzlaşıldığı yönünde yapılan haber ve yorumlara yanıt verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti'den yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan ve PKK ile uzlaşıldığı yönünde haber ve yorumlar bulunduğu belirtilerek, AK Parti'nin ve AK Parti Hükümeti'nin illegal bir örgütle masaya oturmasının, müzakere yapmasının söz konusu olamayacağı bildirildi.

AK Parti'nin resmi internet sitesinden, Medya ve Tanıtım Başkanlığı imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında, PKK kaynaklarına dayalı olarak, Abdullah Öcalan'la, PKK ile uzlaşıldığı, anlaşıldığı yönünde haber ve yorumlar yer almaktadır.

Tüm halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki, AK Parti'nin ve AK Parti hükümetinin illegal bir örgütle masaya oturması, müzakere yapması söz konusu değildir ve olamaz. Bu konu ile ilgili tüm söylenenler ve yazılıp çizilenler, halk oylaması sürecini olumsuz etkilemeye ve vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya yönelik spekülasyonlardan ibarettir.

Halkımızın, bazı muhalefet partilerinin ve onların uzantısı olan medya organlarının AK Parti'ye yönelik bu hasmane tutumunu açıklamalarımız çerçevesinde değerlendireceğinden şüphemiz yoktur."

Bu konularda ilginizi çekebilir