AKP'de son tura girildi

Erdoğan, YSK'ya teslim edilmesi beklenen milletvekili aday listesi üzerinde son düzenlemeleri yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletvekili aday listesi çalışmalarına devam etmek üzere AKP Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan, kurmayları ile birlikte öğleden sonra YSK'ya teslim edilmesi beklenen milletvekili aday listesi üzerinde son düzenlemeleri yapacak.

Haziran ayında yapılacak genel seçimler için YSK'ya milletvekili aday listesinin sunulmasına saatler kala AKP Genel Merkezi'nde de hareketlenmeler başladı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında bir haftadır çalışan komisyon bugün de liste üzerinde son düzenlemeleri yapmak üzere toplandı. Genel Merkez'de bir haftadır adeta kamp kuran aday adayları da listede isimlerinin yer alıp almadığını öğrenmek üzere genel merkeze akın etti.

AKP'nin aday listesini saat 16.00 civarında YSK'ya teslim etmesi beklenirken, saat 17.00'de de listenin kamuoyuna açıklanması öngörülüyor. Listede sürpriz isimlerin yer almasının yanı sıra, mevcut milletvekillerinden önemli bir bölümün de liste dışı kalacağı kaydediliyor.

Listede yer almasına kesin gözüyle bakılan isimlerin başında Başbakan Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı iken aday adaylığı için görevlerinden istifa eden Nabi Avcı, Çağatay Kılıç ve Yalçın Akdoğan'ın yanı sıra eski Emniyet Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler yer alıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir