Aksa, kaliteli enerji için yatırım yapacak

Aksa Elektrik, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'ye 310 milyon liralık yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Aksa Elektrik, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde, 5 yıl içerisinde kademeli olarak 310 milyon liralık yatırım yapacak.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan elektrik dağıtım bölgesindeki yatırımlara devam edildiği belirtildi.

Elektrik teknik kayıp oranını azaltıp, abonelere sürekli ve kaliteli enerji verebilmek için 2011-2015 dönemi yatırım bütçesinin artırıldığı ifade edilen açıklamada, geçmiş yıllarla kıyaslandığında 2010 yılında 22 milyon lira olarak gerçekleşen yatırımların, 2011 yılında 54 milyon lira olarak ihale edildiği ve çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2011 yılı dahil, önümüzdeki 5 yıl içerisinde her yıl bu yatırım oranı kademeli olarak arttırılarak, 310 milyon liralık yatırım planlaması yapılmıştır. Bu yatırımlar kendi kaynaklarımızdan karşılandığı gibi, yapılan yatırım harcamalarının yüzde 10'u bir sonraki yıl, geriye kalan kısmı ise her yıl yüzde 10 olarak şirketimize tarife yoluyla geri dönüşü olacaktır. Yatırımlar gerçekleştikçe elektrik dağıtım bölgemiz genelinde kayıp-kaçak oranları ile hizmet giderlerinin düşürülmesi ve bu durumun müşterilerimizin faturalarına fayda maliyet olarak yansıması planlanmaktadır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir