Aksel düşük faiz ortamı tüyoları verdi

HSBC Portföy Genel Müdürü Namık Aksel düşük faiz ortamında Türkiye'de çoklu varlık fonları, kısa vadeli tahvil-bono ve A tipi hisse fonlarına giriş var dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HSBC Portföy Genel Müdürü Namık Aksel, dünyada yeni yatırım paradigmalarının kalıcı düşük faiz ve uzun vadeli yatırım üzerine kurulmaya başladığını, Türkiye fon pazarında da çoklu varlık, kısa vadeli tahvil-bono, özel sektör tahvil-bono ve A tipi hisse fonlarına para girişi olduğunu söyledi.

HSBC Türkiye'nin çoklu varlık fonu Optimal Fonların tanıtım toplantısında konuşan Aksel, dünyada yeni yatırım paradigmaları çerçevesinde Türkiye'de B Tipi fonlar, anapara koruma amaçlı fonlar ve klasik tahvil bono fonlarından çıkış olduğunu kaydetti.

Bu değişimin sebeplerini açıklayan Aksel, dünyada yatırım süreçlerinde, "Kalıcı düşük faiz dönemine geçiş, uzun vadeli yatırım ufku, riske göre uyarlanmış yüksek getiri hedeflemesi, çeşitlendirilmiş ve yüksek getiri için optimize edilmiş portföyler, varlık dağılımı yoluyla getiri hedeflemesi" şeklinde bir bakış açısının oluştuğunu kaydetti.

Toplantıda yapılan açıklamaya göre, HCBC Türkiye, düşük faiz ortamından fayda sağlamak isteyen ve uzun vadeli düşünen yatırımcıların hem yerel hem de uluslararası varlıklara yatırım yapma olanağı sağlayan ve çoklu varlık fonu olarak tanımlanan Optimal Fonları Türkiye pazarına sürdü.

Optimal fonlar ile yatırımcılara uzun dönemde kısa vadeli faizlerin üstünde getiri sağlanması hedeflendiğini söyleyen Aksel, "Optimal fonlar yalnızca yerel piyasalara değil, gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin tahvil-bono, hisse senedi ve emtia piyasalarına da dengeli bir şekilde yatırım imkanı sunuyor" dedi.

Aksel, pazara sunulan Optimal Fonların süresinin 3 yıl ve daha üzeri olduğunu, alım için de herhangi bir alt limit bulunmadığını kaydetti.

Aksel, dünyada yüksek kaldıraç yapan ve fazla risk alan hedge fonlar yerine dengeli yatırım yapan ve uzun vadede sermaye kazancı amaçlayan çoklu varlık fonlarına ilginin arttığını belirtti.

Bir soru üzerine Türkiye hisse senetleri piyasası ile ilgili olumlu görüşlerini koruduklarını ifade eden Aksel, bu yıl sonuna kadar not artırımı beklediklerini ve son dönemde yaşanan siyasi gerilimlere rağmen, Suriye konusu da dahil olmak üzere şu an piyasada olumsuz bir trend değişikliği beklemediklerini söyledi.

Aksel, Jeopolitik risklerin her zaman olduğunu belirterek," Ancak bu hükümetle birlikte Türkiye bölgede büyük bir güç olma yolunda önemli adımlar atıyor.. İhracatın ülkelere çeşitlenmesi söz konusu..." dedi.

Barış sürecinin de yabancılar tarafından olumlu algılandığını kaydeden Aksel, Türkiye ile ilgili şu anda olumlu gelişmelerin fiyatlandığını sözlerine ekledi.