Alınacak tedbire karşı değiliz

Yargıtay Başkanı Gerçeker, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde raporu sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay'ın iş yükünün azaltılması için bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçirilmesinin şart olduğunu belirterek, Yargıtay'ın iş yükünün azaltılması konusunda alınacak herhangi bir tedbire karşı olmadıklarını bildirdi.

Gerçeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Yargıtay'a gelişinde, gazetecilerin görüşmeyle ilgili sorularını yanıtladı.

Yargıtayın yeniden yapılandırılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Gerçeker, görüşmede sadece bu konuyu değil gündemdeki tüm konuları ele aldıklarını söyledi.

Hasan Gerçeker, daha önce kamuoyuna açıkladıkları tüm görüşlerini aktardıklarını kaydederek, "Kendileri değerlendirecekler. Raporumuzu da verdik" dedi.

Yargıtay'ın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olarak yarın başkanlar kurulunu toplayacaklarını bildiren Gerçeker, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız tasarıyı inceliyor. Başkanlar kurulunda yine değerlendirme yapacağız. Zaten tasarının görüşülmesi cuma gününe ertelendi. Belli bir süre daha inceledikten ve raporumuzu hazırladıktan sonra ancak kamuoyuna sunabileceğiz.

Hiçbir zaman Yargıtayın iş yükünün azaltılması konusunda alınacak herhangi bir tedbire karşı değiliz. Karşı olmamız da mümkün değil ama bu daire sayısının artırılması bugün için geçerli bir tedbir olabilir ama bir sene sonra yine aynı duruma geleceğiz. Onun için bir an önce bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçmesi gerekiyor. Haziran ayı sonu itibarıyla bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçeceği ifade edildi. Geçirebilirlerse zaten o zaman da Yargıtayın bu kadar hantal bir yapıya ulaşmasının da anlamı kalmayacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir