Almanya: Türkiye politikamızı değiştirebiliriz

Türkiye'de tutuklanan Alman aktivistle ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Gabriel, "Türkiye politikasında yeni bir yöne ihtiyacımız var. Bu merkel ve Schulz'un da desteğini alıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnsan hakları aktivisti Peter Steudtner'nin Türkiye'de tutuklanmasına Almanya'nın tepkisi artarak devam ediyor. Gazeteci Deniz Yücel'in ardından Steudtner'in de tutuklanmasını eleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya'nın Türkiye politikasında yeni bir yöne ihtiyaç olduğunu söyledi. Gabriel, yeni Türkiye politikasının Başbakan Angela Merkel ve SPD lideri Martin Schulz'un desteğini aldığını da ifade etti.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Gabriel, Alman aktivist Steudtner'in tutuklanmasının önceden planlanmış bir hareket gibi göründüğünü belirterek, "Alman aktivistin tutuklanmasının orantısız, yasalara uygun olmayan bir karar olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Dışişleri'nden Almanya'ya sert yanıtDışişleri'nden Almanya'ya sert yanıt

'Türkiye'ye karşı çok fazla sabır gösterdik'

Almanya'nın önceliğinin her zaman Türkiye ile bir çekişmeden kaçınmak olduğunu ve diyaloğa odaklanmak istediklerini ifade eden Gabriel, "Türkiye'ye karşı çok fazla sabır gösterdik, bazı zamanlarda bu kolay olmadı. Türkiye'de yaşanan gelişmeleri görmezden gelemeyiz. Türkiye'de Almanların gözaltına alınmaları önemli sesleri susturmaya yönelik bir girişim. Türkiye ile ilişkilerimizi olduğu gibi devam ettiremeyiz. Ankara'daki sorumluluk sahipleri politikalarının sonuçları olmayacağını düşünmesinler" dedi.