Almanya'da terör alarmı!

Almanya'da güvenlik gerekçesiyle Almanya-Hollanda Milli maçı, bir konser ve bazı tren seferleri iptal edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'nın Hannover kentinde bombalı saldırı şüphesiyle Almanya ve Hollanda A milli futbol takımları arasında yapılacak dostluk maçı, bir konser ve bazı tren seferleri iptal edildiği bildirildi

Hannover polisi, karşılaşmanın güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı.

3333-b.jpg

Maçın oynanacağı HDI Arena'da bulunan taraftarlar ve gazeteciler dışarı çıkarılırken, stat ve çevresinde şüpheli şahıslar olduğu iddia edildi. 

Statta yapılan anonslarla taraftarlardan panik yapmadan evlerine gitmeleri istenirken, çevrede şüpheli paket bulunduğu ileri sürüldü.  

Karşılaşmayı Almanya Başbakanı Angela Merkel ve çok sayıda bakanın izlemesi bekleniyordu. 

Bomba yüklü araç bulundu iddaası

Hannover yerel gazetesi Kreiszeitung, stadın etrafında ambulans süsü verilmiş bomba yüklü bir araç bulunduğunu iddia etti

11111-b.jpg

Alman Polisi'nden açıklama

İptal edilen maçla ilgili Alman polisi açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Almanya-Hollanda maçı bombalı saldırı istihbaratı nedeniyle iptal edildi" denildi.

Konser iptal edildi

Almanya'da konser verilen bir stadyum güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

22222-b-001.jpg

Tren garı boşaltıldı 

Hannover'de stadyuma yakın tren garı da şüphe üzerine boşaltıldı. Almanya İçişleri Bakanı, "İnsanların güvenliği için bu kararı aldık. Tehlike sonlanmış değil. Maçın iptal edilmesi benim tavsiyemdi" şeklinde açıklamada bulundu.

1111-b.jpg

'Güvenli bir yerdeler'

Almanya ile Hollanda milli takımı arasındaki dostluk maçının iptal edilmesinin ardından, Almanya Milli Takımı'nın güvenli bir yerde bekletildiği bildirildi. 

Alman Futbol Federasyonu (DFB) Basın Sözcüsü Jens Grittner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada, maç için stada doğru yola çıktıkları anda polis tarafından maçın iptal edildiğinin bildirildiğini, şu anda güvenli bir yerde olduklarını ifade etti. 

Nerede olduklarını tam olarak açıklamayan Grittner, bu konuda takipçilerinden anlayış beklediğini de belirtti.  

Hannover  Emniyet Müdürü Volker Kluwe, NDR televizyonuna yaptığı açıklamada, stat kapılarının seyirciye açılmasından 15 dakika önce uyarı aldıklarını ve statta patlayıcı madde tehlikesi bulunmasından dolayı maçın iptal edilmesine karar verdiklerini söyledi. 

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Schostok da polise güvendiklerini belirterek bu kararın kolay alınmadığını ancak güvenliğin her şeyden önce geldiğini kaydetti. 

Öte yandan stat çevresine çekilen güvenlik şeridinde yer alan yazıda, hayati tehlikeye dikkat çekildi.  

Stat çevresinde sadece gazeteciler beklemeye devam ediyor. Güvenlik güçleri ise stat içinde ve çevresinde incelemelerde bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir