Altın, cuma gününü bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü - İntegral Menkul Değerler

Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verileri öncesinde Ons altın 1185-1200 aralığında sıkışık seyir izliyor. Yellen, Fed'in 2006 yılından sonra ilk kez bu yıl faiz artırımına gidebileceğini işaret etmesinin ardından altın, ABD verilerine karşı daha hassas hareket etmeye başladı. 

Önceki gün çekirdek kişisel harcamaların 0,1 puan düşüş göstererek %1,2’ye gerilemesinin ardından 1205 seviyelerine kadar çıkış gösteren altın, tarım dışı beklentilerinin 225 bin civarında olması sebebiyle tekrardan baskı görüyor.

ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2.20 üzerine çıkmasına karşın dolar endeksi 97 bin puan seviyesinin altında fiyatlanıyor. ABD verilerinde yaşanan ayrım faiz tahminleri üzerine kafa karışıklığına sebep oluyor. 16-17 Haziran Fed toplantısı öncesinde son istihdam verisini Cuma günü alacak olmamıza karşın piyasalarda Haziran'da faiz artırım aksiyonu beklenmiyor.

Teknik olarak ele aldığımızda ise yatay bir bantta yönsüz ve volatil hareketler sergileyen Ons altında 1180 desteği üzerinde fiyatlanma devam ediyor. 

Hareketlerin genelinde 1180 seviyesinde bulduğu destekle başlayan alım gücünün 1209 ve 1214 direncinde yorgunluk belirtileri gösteriyor. Yatay bant işlem stratejisinin izlediğimiz altında çift yönlü işlemler; dirençlerden satma ve desteklerden alıma daha uygun görülüyor. 

Tarım dışına kadar bu yönde hareket edebileceğini düşündüğümüz altın Cuma gününü bekliyor. 

Yatırımcılarımızın bu aşamada ons altında takip etmeleri gereken önemli seviyeler; 1209-1214 dirençler, 1184-1180 ise desteklerdir.

beefradsadsda.jpg

www.integralforex.com.tr

http://www.integralmenkul.com.tr/