Altın Koza heyecanı başladı

Festivalin açılışında düzenlenen törende yönetmen Ali Özgentürk ile sinema sanatçıları Nebahat Çehre ve Kadir İnanır'a "Yaşam Boyu Onur Ödülleri" verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 18'incisini düzenlediği Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin açılışında yönetmen Ali Özgentürk ile sinema sanatçıları Nebahat Çehre ve Kadir İnanır'a "Yaşam Boyu Onur Ödülleri" verildi.

Merkez Park Amfi Tiyatro'da düzenlenen açılış töreni ve onur ödülleri için gelen sanatçılar kırmızı halı üzerinden geçerek tören alanına girdi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, törenin açılışında yaptığı konuşmada, 40 yılı aşkın bir geçmişi olan festivalin Adana ile özdeşleştiği ancak giderek uluslararası bir boyut da kazandığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın başka bir programı nedeniyle festivalin açılışına katılamadığını bildiren Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Her zaman Adana Büyükşehir Belediyesinin yanında olduğumuz vurgulamak istiyorum. Adana'nın bir kültür merkezi yok. Yeni bir kültür merkezi olması konusunda da Kalkınma Bakanı olarak, yatırımlardan sorumlu bir bakan olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve ilgili tüm arkadaşlarımızla birlikte gayret edeceğimize buradan söz veriyorum."

Yaşam Boyu Onur Ödülleri

Konuşmaların ardından Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Yaşam Boyu Onur Ödülü"nü Ali Özgentürk'e verdi.

Aynı ödüle layık görülen Kadir İnanır'ın ödülünü ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin verdi. İnanır, ödülünü alırken, Türk sinemasının güçlenmesi ve gelişmesi

 noktasında Adana'nın oldukça önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. İnanır, "Geçmişte Adana'nın desteği olmadan film çekmek çok zordu. Adana ve bölgesinin istediği her film, mutlaka İstanbul'da gösterime girerdi. Ve en güzel filmleri de onlar istediler. Adanalılar, gerçek bir sinema sevdalısıdır. İnsanlarıyla birlikte Adana, bizim mesleğimize çok önemli katkılar sağladı. Meslek hayatımın 42. yılında böylesi bir gecede onurlanmak, bir sanatçının istediği ve arzuladığı en büyük değerdir. Daha önce yine Adana'da almış olduğum, 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün yanına şimdi bu ödülü koyacağım" dedi.

"Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görülen bir diğer isim Nebahat Çehre'ye ise ödülünü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz verdi. Çehre, kendisinin de Adanalı sayıldığını belirterek, "Burada geçmiş dönemde çektiğimiz bir filmde beni diri diri toprağa gömmüşlerdi. O zaman çok korkmuştum ve oyunculuk adına da büyük heyecan yaşamıştım. Bir insan için alabileceği en önemli ödül, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'dür. Bu onura layık olmaya çalışacağım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mazhar, Fuat, Özkan (MFÖ) grubu konser verdi. Törene AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş de katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir