Altında baskı devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Ons altın hafta başında yaşadığı sert geri çekilmenin ardından 1100 dolar düzeyinde tutunmaya çalışıyordu. Ancak gün içinde gelen satış baskısı sonrasında 1087 desteğine doğru hafta içerisinde ikinci denemesini gerçekleştirdi. Ons altında fiyatlanan mevcut seviyeler son 5.5 yılın dip seviyeleri olmasına karşın altına yönelik iştahı artıramıyor. Bu yıl içerisinde Fed’in faizleri artıracağı da düşünüldüğünde ABD Doları'na yönelik talep altını baskılayan en önemli unsur olmayı sürdürüyor.

Altın vadeli kontratlarını incelediğimizde 2 yıla kadar olan vadeli kontratlar 1100 dolar civarında fiyatlanıyor. Aynı zamanda kontrat primlerinde yaşanılan düşüş ise fiziki olarak da sayabileceğimiz altın talebinin yılın en düşük seviyelerinde olduğunu gösteriyor.

aaaa-013.jpg

Altın alım-satım opsiyonlarındaki durum ise diğer göstergelere paralel olarak satış yönünde hareketlerini sürdürüyor. Özellikle smile grafiğinde yer alan opsiyon prim eğrilerini geçtiğimiz hafta göre kıyasladığımızda grafiğin solunda yer alan satım opsiyon primlerinde ciddi bir artış söz konusu.

aaaa1.jpg

Teknik olarak incelediğimizde ise yaşanan sert satışların ardından teknik bir düzeltme göremedik. Bu nedenle satış pozisyonlarını herhangi bir düzeltme hareketine karşı temkinli olmakta fayda var. Altında stratejimizi direnç noktalarından satış olarak devam ettiriyoruz. Önceki gün 1100 dolar seviyesinde oluşan direnç noktası altında dönüş noktası olmuştu. Altında aylık grafiği incelediğimizde 251-1920 dolar arasında Fibonacci seviyelerini ele aldığımızda, Fibo’50 düzeltme seviyesi 1086 dolar desteğinden geçiyor. 

Dirençler: 1101/ 1110/ 1121
Destekler: 1088/ 1086/ 1072

aaaa2.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.